Kamerunac

MORAO DA SE PRAVDA (FOTO)
Kamerunac objasnio rusku zastavu na kopačkama

Fudbaleri Kameruna naredni su rivali reprezentacije Srbije na Mundijalu u Kataru. Orlovi” će se u ponedjeljak od 11.00 časova sastati sa afričkom selekcijom u okviru drugog kola Svjetskog šampionata.

Kamerunci su u prvom kolu doživjeli minimalan poraz od Švajcarske (1:0), a jedan detalj posebno je iznenadio fudbalsku javnost.

Glavni akter priče je defanzivni vezista “lavova”, Gael Ondua, koji je na duel prvog kola izašao sa kopačkama na kojima je imao zastavu Rusije.

Mnoge je zanimalo o čemu se radi, a fudbaler je nakon meča objasnio kompletnu situaciju. Naime, Ondua posjeduje dvojno državljanstvo – kamerunsko i rusko, a nakon što je zamijenjen u 68. minutu objasnio je sve.

“Vidim da su ljudi počeli da primjećuju moje kopačke. Za svaki slučaj, ja bih da istaknem da ruska zastava predstavlja moje poštovanje prema državi u kojoj sam odrastao, u kojoj sam se oformio kao ličnost i naučio da igram fudbal” napisao je Ondua na svom Telegram kanalu.

Dodao je i sljedeće:

“Moja rodbina živi u Rusiji, a ona je uvijek uz mene. To tamo, to je naš zajednički dom. Igrao sam u kopačkama s ruskom zastavom mnogo godina i tu tradiciju neću da prekidam.”

Ovaj 27-godišnji fudbaler odrastao je u Rusiji, karijeru je počeo u redovima moskovske Lokomotive, a kasnije je nosio dresove CSKA, Zarje iz Luganska, Anžija, Serveta i Veileta, a sada je član Hanovera.

Izvor teksta: Srpskainfo
Izvor fotografije: NOUSHAD THEKKAYIL/EPA

Comments are closed.