Rasel Igokea Nikola Vuruna

MORNAR NA KRILIMA RASELA DOČEKUJE PARTIZAN
Može li sjajni Amerikanac srušiti moćni Partizan

Košarkaši Mornara iz Bara dočekuju večeras Partizan u hali “Topolica” u derbiju 4. kola AdmiralBet ABA lige.

Glavna figura uoči utakmice, momak u koje će biti uprte sve oči, definitivno je Deron Fets Rasel. Amerikanac je postao prava atrakcija na startu nove sezone AdmiralBet ABA lige i istakao se kao lider “barskog zlata”. 

Na tri utakmice, Rasel prosječno ubacuje 41 poen, što je apsolutno nevjerovatno i vrijedno je svake pažnje. Pod njegovom oštricom padali su Igokea i Zadar, dok je u jedinom porazu do sada, protiv Cibone, bio nešto blaži sa 35 poena.

Svakako, Deron Rasel biće igrač koji bi u perspektivi trebalo da nanese najviše štete Partizanu. Ukoliko ponovo bude faktor “X” za svoj tim i potencijalno im donese trijumf, Rasel će definitivno dokazati da je vrijedan studioznije pažnje, a kada bi nastavio u istom ritmu najveći dio sezone – nebo bi bila granica.

To bi ga svakako preporučilo i timovima koji se takmiče u Evroligi i Evrokupu. Možda je elitni rang još uvijek preveliki zalogaj za njega, ali na njemu je da pokaže suprotno.

Naravno, uvijek ovakvi atraktivni igrači zauzimaju pažnju i misli javnosti: “Kako bi izgledao u Partizanu/Crvenoj Zvezdi?”. Pitanje je da li ćemo to ikada saznati, ali Rasel u Mornaru ima potpunu slobodu s loptom, što bi u najvećim srpskim ekipama teško bio slučaj. Osim što je pritisak na parketu veći, isto važi i za tenziju koja je lako unosiva van nje. Mihailo Pavićević i Mornar u ovakvom obliku pruža mu mogućnost da šutira do iznemoglosti. Po 18 trojki ispalio je u prva dva kola, 13 u minulom. Konkretno, u Partizanu je najviše na jednoj utakmici AdmiralBet ABA lige pokušavao Jam Madar (šest protiv MZT-a), dok je u Crvenoj Zvezdi isti broj pokušaja, takođe protiv makedonskog tima, imao Džejlen Adams. 

To vam dovoljno govori o slobodi koja je poprilično ograničena u redovima ovih timova i glavni je i osnovni razlog zašto bi Rasel imao drugačiju ulogu. Sada je tu gdje je. Može da “divlja” dok ide, a kako kaže Pavićević, biće i dana kada ništa neće ići i to je sasvim u redu. 

Izvor teksta: sportske.net
Izvor fotografije: KK Igokea/Nikola Vuruna

Comments are closed.