split mornar

MORNAR SAVLADAO SPLIT (VIDEO, FOTO)
Fenomenalni Rasel

Ekipa Mornara je u okviru 9. kola AdmiralBet ABA lige savladao ekipu Splita sa 104:88 po četvrtinama (24:22; 28:26; 25:19; 27:21) i tako upisala svoju četvrtu pobjedu u ligi.

Mornar je bolje otvorio meč i brzo došao do plus 9 (12:3). Split se tada malo probudio, pa je zaostatak sveo na jedan posjed. Uslijedila je rezultatska klackalica koja je na kraju prve četvrtine otišla na stranu domaćina 24:22.

Druga dionica bila je preslikana kao i prva. Niti jedna ekipa nije se rezultatski odvojila. Smijenjivali su se u vodstvu, prije svega zbog raspoloženog Rasela sa jedne i Mavre sa druge strane. Najosjetnija prednost u drugoj četvrtini bila je plus 7 za Mornar (52:45), ali do kraja Split je smanjio na 52:48, pa se sa tim rezultatom otišlo na odmor.

Raspoloženi Rasel je otvorio i treću dionicu, odlično je proigravao svoje saigrače, pa smo na startu drugog poluvremena vidjeli maksimalnu prednost Mornara od plus 10 (63:53). Najveća prednost bila je plus 12 u ovoj dionici, ali se u posljednju četvrtinu otišlo sa prednošću od 77:67.

Posljednju dionicu opet na krilima fenomenalnog Rasela bolje otvara Mornar. Odličnom odbranom i raznovrsnošću u napadu, Mornar je kontrolisao posljednju dionicu. Svojom šestom trojkom na meču, četiri minute prije kraja Rasel je riješio sve dileme oko pobjednika ovog meča.

Najefikasniji kod domaćina bio je Dejron Rasel sa 37 poena, dok je Split predvodio Domonik Mavra sa 18 poena.

Mornar će u narednom kolu gostovati Crvenoj Zvezdi, dok će Split snage odmjeriti sa Megom.


Izvor fotografije: ABA liga

Comments are closed.