Laktaši Tekstilac

MRKONJIĆ I ZVIJEZDA OTVARAJU KOLO, DERBI U VOJKOVIĆIMA

Prva liga Republike Srpske nastavlja se petak, subotu i nedjelju utakmicama 13. kola a prvi će na teren danas Sloboda iz Mrkonjić Grada i Zvijezda09.

Mrkonjićani igraju toplo hladno i ekipa su koja može svakog da pobjedi ali i da izgubi. Pobjeda u ovom meču je imperativ ukoliko žele u komforniji dio tabele i bijeg sa dna. Zvijezda09 imala je velike ambicije ali čini se da je tim iz Etno sela Stanišić već previše zaostao za prve dvije ekipe i teško će se uključiti u borbu za Premijer ligu. Motiv je veći kod domaćina i to bi mogla biti prevaga u ovom meču.

U nedelju će igrati Radnik i Kozara u Bijeljini. Radnik je kod kuće nezgodna ekipa i u Bijeljinu niko ne ide po sigurne bodove. Bijeljinci su favoriti u meču pogotovo ako se uzme u obzir činjenica da Kozara nije uspješan gost.

Ostale utakmice ovog kola igraju se u subotu. Drina će ugostiti Modriču. Razlika između ova dva tima je 3 boda a gosti su fenjeraši. Sigurno da osokoljeni trijumfom u prošlom kolu Modriča ide u Zvornik da proba da uzme makar bod. Domaćin ima svoju računicu i trijumfom u ovom meču bio bi u konfornoj zoni.

Famos će u Vojkovićima dočekati lidera prvenstva Krupu. Domaćin ne ulazi u meč sa bijelom zastavom a prekaljeni as prvoligaških terena Zoran Kokot zna kako se riješavaju ove utakmice. Krupa je mlada ekipa ali pod pritiskom jer je Sloboda Novi Grad prišla na dva boda. Vidjećemo da li je tim iz kanjona Vrbasa spreman da izdrži pritisak.

Ljubić nakon dva poraza uzastopna dočekuje Omarsku ekipu koja je u nizu od tri utakmice bez istoga. Prnjavorčani će tražiti način da dođu do cijelog plijena ali sigurno će se i gost koji igra sve bolje mnogo pitati u ovom susretu.

Rudar dočekuje u Prijedoru Podrinje i nakon smijene trenera odigrao je solidan meč. Prijedorčani su favoriti i Podrinje je odlična prilika da dođu do trijumfa. Gosti dolaze sa nadom da mogu bar do boda ali to u ovom trenutku nije baš realno.

Tekstilac je u nizu od tri poraza a u Derventu dolazi ove sezone odlična ekipa Slavije iz Istočnog Sarajeva. Sarajlije su blagi favoriti u ovom duelu ako se u obzir uzme trenutna forma ali domaćina ne treba nikako otpisati jer su i u prošlom kolu pokazali dobar kvalitet na gostovanju kod Laktaša AdmiralBeta.

U Banjaluci Željezničar dočekuje zahuktalu Slobodu iz Novog Grada. “Željin vrtić” igra odličnu sezonu a naročito su nezgodni kod kuće. Sloboda se zahuktala igra sjajno a u srijedu je trijumfovala nad Radnikom u zaostaloj utakmici i prišla na dva boda prvoplasiranoj Krupi. Upravo to što su igraju treću utakmicu u sedam dana prilika je domaćinu da iznenaditi goste koji ako žele biti prvaci moraju da dobijaju mečeve koji nisu laki.

Tabela Prve lige Republike Srpske:

PozicijaEkipaUtakmiceBodovi
1Krupa1231
2Sloboda (NG)1229
3Laktaši AdmiralBet1225
4Slavija1225
5Zvijezda091223
6Sutjeska1221
7Radnik1221
8Željezničar1219
9Rudar Prijedor1216
10Kozara1215
11Famos1214
12Podrinje1212
13Sloboda (MG)1211
14Drina1210
15Ljubić1210
16Tekstilac129
17Omarska129
18Alfa Modriča127

Fotografija: Facebook/ FK Laktaši AdmiralBet


Comments are closed.