MZT press

MZT NE IDE SA BIJELOM ZASTAVOM U BEOGRAD!

Trener košarkaša MZT Skoplje Aleksandar Petrović izjavio je danas da je glavni cilj njegove ekipe opstanak u regionalnoj AdmiralBet ABA ligi, ali da na utakmicu prvog kola protiv Crvene zvezde u Beogradu “neće otići sa bijelom zastavom”.   

“Očekuje nas zanimljiva i teška sezona. Prije svega, rekao sam da će MZT ove godine napasti sve domaće titule, a primarni cilj je opstanak u ABA ligi, koja je među tri najbolje u Evropi”, rekao je Petrović  na konferenciji za novinare.

Istakao je da MZT već u subotu očekuje duel sa Crvenom zvezdom, evroligašem sa velikim budžetom koji je možda 10 puta veći od budžeta skopskog kluba.

“Ipak, nećemo otići sa bijelom zastavom, daćemo sve od sebe koliko možemo. Imamo i povrijeđene igrače, ali pored toga idemo da se takmičimo i da uživamo”, rekao je trener MZT Skoplje, prenijeli su lokalni mediji.

On je dodao da će njegov tim u prvih pet kola AdmiralBet ABA lige igrati četiri utakmice sa glavnim pretendentima za osvajanje regionalne lige.

“Očekujem dobru sezonu, samo da nas zdravlje služi, zadovoljan sam radom igrača na treninzima i utakmicama. Samo posljednji test sa PAOK-om smo pali, juče smo dobrom igrom u napadu osvojili Superkup (Sjeverne Makedonije). Radićemo više na odbrani, očekujem dobru sezonu uz nadu za manje povreda”, rekao je Petrović.

Makedonski šampion MZT Skoplje, koji se poslije četiri godine vratio u AdmiralBet ABA ligu, igraće u subotu od 20 časova u Beogradu protiv Zvezde. Posle toga slijedi početak makedonskog prvenstva protiv TFT, a zatim će 10. oktobra Partizan gostovati u Skoplju.

Izvor: sportske.net

Fotografija: MZT Skopje Aerodrom


Comments are closed.