CRVENA_ZVEZDA_vs_MZT_SKOPJE_15

MZT KIVAN ZBOG PROMJENE TERMINA MEČA

Uprava Košarkaškog kluba MZT Skoplje ocenila je danas da je AdmiralBet ABA liga time što je termin meča drugog kola protiv Partizana narednog ponedjeljka iz večernjeg premjestila u popodnevni, napravila “neviđen presedan” i da je nanijela nepravdu skopskom timu.

To piše u saopštenju namjenjenom navijačima u kojem MZT Skoplje navodi da želi da im objasni situaciju sa terminom utakmice protiv Partizana sljedećeg ponedjeljka, koja je prvobitno bila zakazana za 21 sat, a zatim je, “iznenađujuće i bez ikakve najave i razloga”, promjenjen za 16 sati, što je, ocjenjuje se, do sada neviđen presedan za ligu.

“I sami smo bili šokirani informacijom koju smo dobili iz kancelarije lige o promjeni termina, bez konkretnog i valjanog obrazloženja, prebacivanjem lopte na televiziju Arena sport, koja, međutim, nije izašla sa zvaničnim stavom o situaciji. Ali propozicije regionalnog takmičenja su jasne, a to je da liga i Arena sport imaju ekskluzivno pravo da određuju termine, dok se domaćin ništa ne pita”, ističu iz MZT-a.

Uprava makedonskog šampiona i povratnika u regionalnu ligu dodaje da razume revolt navijača i simpatizera MZT-a zbog toga što njihov tim igra tako rano radnim danom. Iz kluba su naveli da dele njihovo razočarenje, ali da žele da znaju da je “i pored svih napora, pritisaka, korišćenja veza i konekcija, uradila sve da se vrati u prvobitno zakazano vreme, ali da nije uspela u tome”.

Iskreno se izvinjavamo, ali postoje neke stvari koje jednostavno nismo dovoljno moćni da promjenimo, za razliku od nekih drugih učesnika u tom takmičenju“, ističe se u saopštenju naslovljenom “Užasni termin za Partizan je direktiva koja ne može da se promjeni“. 

Rukovodstvo MZT-a, dodaje se, “zato želi da apeluje na sve koji imaju plavo-bijelu krv u venama, ali i na one koji imaju simpatije za MZT Skoplje i vole košarku, da shvate nepravdu koja nam je nanijeta kao dodatnu motivaciju da urade sve i da se nađu na tribinama u hali “Jane Sandanski”.

“Ovo je idealna šansa da pokažemo jedinstvo i dokažemo da je Aerodrom (opština koja je vlasnik MZT-a) naselje koje i pored svih problema i nepravdi uvijek i u svemu stoji iza svojih ljubimaca u plavo-bijeloj opremi. Vidimo se u ponedeljak na tribinama“, ističe se u saopštenju namjenjenom navijačima. 

MZT je u prvom kolu izgubio od Crvene zvezde, dok je Partizan savladao Cibonu.

Izvor: sportske.net

Fotografija: MN PRESS


Comments are closed.