Katar Sančez

“NE MOŽETE NAS DESTABILIZOVATI”
Selektor Katara o navodnom namještanju utakmice

Mundijal u Kataru startuje danas utakmicom domaće selekcije protiv Ekvadora, a nekoliko dana uoči nje svjetsku javnost šokirale su informacije da je ishod ove utakmice unaprijed poznat.

Naime, kako je ekskluzivno objavio “Dejli mejl” prije neki dan, čelnici Katara podmitili su sedmoricu reprezentativaca Ekvadora da izgube na otvaranju Svjetskog prvenstva. Navodno, rezultat meča bi trebalo da bude 1:0 za domaće, da pogodak bude postignut u drugom poluvremenu.

Cifra o kojoj se priča da je Katar spreman da plati Južnoamerikancima jeste 7,4 miliona dolara. Pet insajdera iz Katara i Ekvadora potvrdilo je istinitost ove priče.

Na ove šokantne tvrdnje uoči premijerne utakmice Mundijala je reagovao i selektor Katara, Feliks Sančez, koji je demantovao istinitost glasina.

“Kruži puno dezinformacija. Internet je briljantan alat, ali može biti i opasan. Pripremamo se i treniramo godinama. Ujedinjeni smo, jaki smo, niko i ništa ne može da nas destabilizuje. Nismo pogođeni ovim pričama”, rekao je španski stručnjak.

Osvrnuo se i na brojne kritike na račun organizatora planetarnog šampionata, koje su se nizale praktično od kada je Katar dobio domaćinstvo.

“Naravno, ne sviđa nam se što kritikuju Katar. Što se fudbala tiče, dobro smo se pripremili. Svi igrači su jako motivisani. Pokušaćemo da igramo najbolje što možemo i da budemo konkurentni”, rekao je Sančez.

Utakmica između Katara i Ekvadora na programu je u nedjelju od 17.00 časova.

Izvor teksta: Sportal
Izvor fotografije: Sport Centar

Comments are closed.