Nemanja-Nedovic

NEDOVIĆ: NEREALNO MI JE DA SAM OVDJE!

Nemanja Nedović priključio se novim saigračima u Crvenoj zvezdi nakon neuspješnog nastupa na Evrobasketu i povrede koja ga je na kratko odvojila od parketa.

Nedović je odigrao dvije utakmice u grupnoj fazi u Pragu, a onda se povrijedio, pa je to bio razlog zbog kojeg nije zaigrao u Berlinu, uprkos terapijama na koje je išao tokom prvenstva.

Prvenstvo je već sada prošlost i vrijeme je za nove izazove u crveno-belom dresu a Nedović je već na putu sa ekipom za Kipar gdje će odigrati posljednji pripremni turnir pred početak nove sezone na AdmiralBet ABA lige.

“Odradio sam svoj plan oporavka dok je ekipa bila u Turskoj. Lagano ću da se uvodim u rad. Mogao sam ja i ranije da počnem, ali nije bilo potrebe za žurbom. Ne treba meni puno, ja sam već bio u trenažnom procesu sa reprezentacijom. Ako mogu da kažem, biću top za prvo kolo”, rekao je Nedović.

Nedović ističe da mu je i dalje nerealno da se vratio u matični klub.

“Sada kada sam prilazio, vratila su se sjećanja. I dalje nisam svjestan da sam tu. Kada prvi put istrčim pred navijače i budem odigrao prve minute, vjerovatno ću postati svjestan. Ja kao da još čekam trenutak kada ću otići u inostranstvo. Nerealno je, ali naviknuću se”, kazao je Nedović.

 On navodi da nakon priprema sa reprezentacijom više ima psihičkog i emotivnog umora nego fizičkog.

“Sve što se dešavalo na Evropskom prvenstvu nas je emotivno ispraznilo. Bio sam dio ekipe 2015. kada smo protiv Litvanije ostali bez finala, ali sada je bilo gore i vidim po drugim igračima da nas je sve pogodilo i da su svi psihički bili ispražnjeni poslije ovog prvenstva”, zaključuje Nedović.

Pokušao je tokom prvenstva da se vrati i da ide na tretmane ali povreda je bila jača od želje.

“Da nisam otišao na to, ja bih izludio u Pragu, da nisam radio ništa i samo sjedio u hotelu. Išao sam na tretman i to je bilo ohrabrujuće i bilo mi je rečeno da ću moći da igram u polufinalu da sam želio da forsiram. Nažalost, nije bilo potrebe za tim, ali taj tretman će mi dobro doći svakako”.

Nedović je istakao da je malo razgovarao sa trenerom Jovanovićem, a tek će se bolje upoznati sa njegovim zamislima tokom predstojećih priprema na Kipru.

“Mislim da smo lijepo popunjeni na svakoj poziciji i da na svakoj imamo po dva ili negdje tri kvalitetna igrača. Malo vremena je potrebno da se uigramo, gledao sam utakmice u Turskoj i potrebno je vremena”, rekao je Nedović.

Od njega se očekuje da bude vođa novog tima Crvene zvezde.

“Mislim da imam dovoljno iskustva da budem vođa. Pripremam se u glavi za to. Znam da to ovdje nije lako i sve to sam uzeo u obzir kada sam odlučio da se vratim. Mislim da sam dovoljno zreo za sve to i jedva čekam“.

Zvezda kroz dosadašnje pripremne utakmice djeluje ofanzivnije od onoga što su navijači navikli pod nekim prethodnim trenerima, posebno dok je klub vodio Dejan Radonjić.

Vidim dosta slobode u igri i mislim da je to isplanirano u odnosu na ekipu koju trener ima. Mi stariji ćemo mu pomoći, jer je mlad trener i prvi put će biti u ovako bitnoj ulozi. Zajedničkim snagama moramo svi da radimo ka istom cilju“, zaključio je Nedović koji je otkrio da će nositi broj 26 na dresu.

Fotografija: MN PRESS


Comments are closed.