Bukari Getty images

NEKADA ŽIGIĆ SADA BUKARI (VIDEO)
Super liga i Zvezda opet slave

Fudbaleri Gane poraženi su od Portugala sa 3:2 u prvom kolu grupe H na Mundijalu u Kataru.

Ofanzivac Crvene zvezde Osman Bukari proveo je posljednjih dvadesetak minuta u igri za reprezentaciju Gane i za to vrijeme bio jedan od najboljih na terenu. Postigao je brzonogi fudbaler gol za afričku selekciju u 89. minutu, imao je još jedan dobar pokušaj, ali “crne zvijezde” nisu mogle do boda protiv favorita.

Ipak, Bukari je uspio nešto što niko nije još od bivšeg centarfora Crvene zvezde i reprezentacije Srbije i Crne Gore na Mundijalu 2006. godine.

Naime, Bukari je sinoć postao prvi fudbaler iz Super lige Srbije koji je postigao gol na Mundijalu još od 2006. i Nikole Žigića, strijelca pogotka za srpsku reprezentaciju na utakmici protiv Obale Slonovače. 

SCG je tada, baš kao i sinoć Gana poražena sa 3:2, a Žigić takođe u to vrijeme nastupao za Crvenu zvezdu, kao i Bukari sada.

Da podsjetimo, šampiona Srbije na Mundijalu u Kataru predstavljaju trojica igrača, štoper Srbije Strahinja Eraković, kapiten Kanade Milan Borjan i već pomenuti Bukari.

Danas počinje drugo kolu takmičenja po grupama na Mundijalu. Derbi meč igraju Holandija i Ekvador u 17..00 časova, a AdmiralBet nudi kvotu 1.85 na pobjedu “lala”.

Izvor teksta: sportske.net
Izvor fotografije: Getty images

Comments are closed.