Nenad-Krstic-potpredsednik-KSS MN PRESS

NENAD KRSTIĆ PODNIO OSTAVKU
Zahvalio se Savezu

Nenad Krstić je podnio ostavku na mjesto potpredsjednika Košarkaškog saveza Srbije, pa je ovo prvi odlazak nakon neuspjeha na prethodnom Evropskom prvenstvu.

Nenad Krstić je u KSS obavljao funkciju potpredsednika zaduženog za mušku košarku, a naslijedio je Igora Rakočevića krajem 2020. godine kojem je tada istekao četvorogodišnji mandat.

Kao reprezentativac osvojio je dvije medalje za Srbiju, najprije srebro 2009. godine na Evropskom prvenstvu u Poljskoj, a onda je predvodio Srbiju do finala Svjetskog prvenstva 2014. godine u Španiji.

“Želio bih da se zahvalim svima u Savezu na ukazanom povjerenju i izvanrednoj saradnji koju smo do sada imali. Ipak, usljed privatnih obaveza koje mi sada već oduzimaju previše vremena, donio sam odluku da se povučem sa mjesta potpredsednika KSS i to mjesto prepustim nekom drugom. Ovom prilikom bih poručio da je za mene prije svega bila čast da nakon karijere profesionalnog igrača služim našoj košarci kroz rad u KSS i na taj način ovoj igri vratim makar djelić onoga što mi je u životu dala”, istakao je Krstić za sajt KSS.

Kako je naveo KSS, do zakazivanja nove Skupštine КSS-a i izbora novog potpredsednika, zaduženja koja je imao Nenad Кrstić obavljaće direktor reprezentacije Srbije Dragan Tarlać.


Izvor fotografije: MN PRESS

Comments are closed.