KK PARTIZAN

NIKAD JAČI PARTIZAN ŽELI TROFEJ!

Partizan je prošle godine izgubio dramatično finale od ljutog rivala Crvene Zvezde i ovu sezonu AdmiraBet Aba lige ulazi još jači i sa jednim ciljem a to je vraćanje trofeja u svoje vitrine.

Posljednji trofej u regionalnom tekmičenju uzeli su prije 10 godina, dug post, koji je omogućio Crvenoj Zvezdi da se izjednači po broju titula u ovom takmičenju, po šest, pa će tako ova sezona biti zanimljiva i po tom pitanju ko će da preuzme primat.

Crno-bijeli su tokom ljeta vrijedno radili i stvorili jedan od najjačih timova koje je ova ekipa imala u ovom takmičenju.

Jednu od najvećih stvari koje su odradili je ostanak po mnogima najboljeg evropskog trenera Željka Obradovića na klupi crno-bijelih a na sve to i sve prošlogodišnje zvijezde tima ostaće i uvoj sezoni u ekipi. Zek Ledejl, Aleksa Avramović, Kevin Panter, Jam Madar, Balša Koprivica, Tristan Vukčević,Uroš Trifunovi, Gregor Glas, Alen Smajlagić, Matijas Lesor već jednu sezonu su gradili timsku hemiju i sigurno će u ovoj sezoni to biti dodatno nadograđeno ali i olakšano uklapanje u sve zamisli trenera Obradovića pridošlicama.

U Partizan su stigla “samo” četiri košarkaša ali može se reći četvorica veličanstvenih. Dante Eksum je stigao iz Barselone sa kojom je prošle godine igrao fajnal for Evrolige. Janis Papapetru stigao je iz Panatinaikosa gdje je zadnjih godina bio jedan od najboljih igrača. Džejms Naneli stigao je iz Makabi Tel Aviva i imao je izvanrednu sezonu iza sebe sa ovim izraelskim klubom. Posljednje pojačanje je Danilo Anđušić miljenik navijača i neko ko poznaje “težinu” dresa Partizana jer je već u dva navrata nastupao za crno-bijele.

Partizan izgleda jače nego ikada a da li će izgled da zavara ili će crno-bijeli doći do 7. titule vidjećemo na kraju sezone.

Fotografija: aba-liga.com


Comments are closed.