KK Buducnost

NOVA BUDUĆNOST, ISTI CILJ-TROFEJ!

Budućnost u novu sezonu AdmiralBet Aba lige ulazi ulazi sa novim trenerom, sa dosta novih igrača i može se reći da u Podgorici pokušavaju stvoriti neku novu košarkašku eru.

Prošle godine podgoričani su mnogo očekivali ali nisu uspjeli doći do finala, stoga su ovoga ljeta mnogo mijenjali u svom sastavu i stvorili jedan jako talentovan tim koji u budućnosti može napraviti velike stvari.

Na čelo stručnog štaba umjesto Aleksandra Džikića došao je Vladimir Jovanović koji je poznat kao neko ko odlično radi sa mladim košarkašima i sigurno će njegovo iskustvo mnogo značiti novom timu plavo-bijelih.

Budućnost je potpisala osam novih košarkaša a među njima je i jedan od najtalentovanijih krilnih centara u regionu Kenan Kamenjaš koji je bio i član idealne petorke prošle sezone. Centarsku liniju uz Kamenjaša činiće Alfa Kaba koji je već imao abaligaško iskustvo igrajući u Megi od 2015. do 2017. godine. Među podgoričane vratio se Aleksa Ilić a doveli su i iz Mornara reprezentativca Bosne i Hercegovine Aleksandra Lazića. Plavo bijeli potpisali su još Treja Bel Hejsa, Fil Buta, Kameron Rejnoldsa a posljednje pojačanje je doskorašnji igrač Crvene Zvezde sa kojom je osvojio prošle godine AdmiralBet Aba ligu, Aron Vajt.

Ovi igrači pridružiće se petorici iz prošle godine a to su Suad Šehović, Petar Popović, Edin Atić, Igor Drobnjak i Marko Jagodić Kuridža.

Pokušaće Budućnost ponoviti uspjeh iz sezone 2017/2018 i ponovo donijeti pehar u svoje vitrine.

Fotografija: aba-liga.com


Comments are closed.