Coca-Cola-Arena-Dubai-4 www.silverkilrs

NOVAC “ODVODI” KOŠARKU U DUBAI?
Kaunas gubi trku

Bogati Arapi su odlučili da ponude Evroligi velika ulaganja u ovo takmičenje a pričalo se da bi Dubai u budućnosti mogao da bude domaćin tri uzastopna fajnal-fora. Međutim, kako stvari stoje četiri najbolja kluba Evrope već bi ove sezone mogli put Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Dubai se pojavljuje kao ozbiljan kandidat za domaćina predstojećeg fajnal-fora Evrolige, kažu izvori BasketNews. 

Ovaj najnaseljeniji grad u Ujedinjenim Arapskim Emiratima bio je predviđen u budućnosti kao potencijalni domaćin fajnal-fora, ali postoji velika vjerovatnoća da će put Emira četiri najbolja tima Evrolige već u ovoj sezoni. 

Litvanski Kaunas je neko vrijeme bio favorit za domaćina događaja kao grad sa najmodernijom arenom u ovom takmičenju a pri tom su i navijači Žalgirisa predvodili Evroligu po posjećenosti od 2017. do 2020. godine.  

Sposobnosti Dubaija da organizuje ovakav vid takmičenja ne dovodi se u pitanje. Grad posjeduje arenu na nivou NBA, koja prima 17.000 navijača. Objekti, hoteli i usluge su na svjetskom nivou tako da ne bi bilo iznenađenje da baš u Emiratima gledamo fajnal-for. 

Šanse da se fajnal-for odigra u drugom po veličini gradu Litvanije smanjile su se kada je nedavno Vlada ove Baltičke zemlje nedavno odbila da obezbjedi dodatnih milion evra za pravo da bude domaćin fajnal fora. Međutim, Kaunas je i dalje u trci a moraćemo još malo da sačekamo kakvu će odluku donijeti bord Evrolige predvođen Dejanom Bodirogom. 


Izvor fotografije: https://www.silverkris.com/

Comments are closed.