Novak Đoković EPA

NOVAK U TREĆEM KOLU PARIZA
Još jedan meč bez izgubljenog seta

Srpski teniser Novak Đoković uspio je da se plasira u treće kolo mastersa u Parizu pošto je savladao američkog tenisera Maksima Kresija sa 2:0 u setovima (7:6, 6:4). Meč je trajao sat i 43 minuta.

Đoković je dosta lako dolazio do gemova na svom servisu, a iako je Kresi teškom mukom uspjevao isto, nije bilo brejkova i pored činjenice da je Novak propustio tri brejk-lopte u osmom gemu. Uslijedio je taj-brejk, prvi je pokleknuo Amerikanac, pa je Đoković prilično lako dobio sa 7:1 iskoristivši prvu set loptu.

Mogao je Novak do brejka i u prvom gemu drugog seta, međutim nije je iskoristio dok je istovremeno lako dobijao poene na svom servisu. Presudni trenutak dogodio se u devetom gemu kada je Đoković napravio dugo očekivani brejk, slomio otpor rivala i zasluženo slavio.

Novakov naredni protivnik biće ruski teniser Karen Kačanov koji je savladao Švajcarca Mark-Andrea Hislera sa 2:1 (6:3, 4:6, 6:4). Đoković i Kačanov su do sada igrali osam puta, a u dosadašnjim susretima rezultat je 7:1 u korist Đokovića.

Meč Đokovića i Kačanova na programu je u četvrtak, a termin će biti naknadno objavljen u toku današnjeg dana.

Izvor teksta: sportske.net

Comments are closed.