BIH Kosarka fiba

OBRT, FIBA POTVRDILA “ZMAJEVI” ĆE IGRATI PRETKVALIFIKACIJE ZA OI
Potvrđeno i iz KS BiH

Svjetska košarkaška federacija potvrdila da je uvrstila reprezentaciju BIH u pretkvalifikacije za Olimpijske igre u Parizu.

Reprezentacija BIH ipak će se boriti za plasman na Olimpijske igre.

Proteklih dana mediji su objavljene informacije da selekcija BIH zbog problema sa finansijama i igračkim kadrom neće učestvovati u olimpijskim pretkvalifikacijama, međutim, “zmajevi” ipak nisu odustali.

“Muška košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine učestvovaće u pretkvalifikacijama za Olimpijske igre u Parizu.

Međunarodna košarkaška federacija (FIBA) potvrdila je prijem prijave Košarkaškog saveza BiH za takmičenje te će uvrstiti naše Zmajeve na listu sudionika pretkvalifikacijskih turnira, koji su na rasporedu od 12. do 20. avgusta ove godine.

Domaćini dva evropska turnira, na kojima će se nadmetati po osam reprezentacija (dvije grupe po četiri ekipe), bit će saopšteni 28. aprila. Žrijeb grupa planiran je početkom maja, termin još nije preciziran.

Potencijalni rivali izabranicima selektora Adisa Bećiragića u pretkvalifikacijama su Nizozemska, Sjeverna Makedonija, Mađarska, Island, Turska, Švedska, Belgija, Izrael, Ukrajina, Velika Britanija, Estonija, Češka Republika, Portugal, Poljska i Hrvatska”, saopšteno je iz KSBIH.

Izvor teksta: Mondo
Izvor fotografije: FIBA

Comments are closed.