Nijemci nakon poraza

OVO IM SE NIJE DESILO SKORO POLA VIJEKA
Nijemci će dugo pamtiti poraz od Japana

Fudbalska reprezentacija Njemačke doživjela je danas neprijatan i senzacionalan poraz od Japana rezultatom 2:1, u prvom kolu grupe E na Mundijalu u Rusiji.

U ovoj grupi su još Španija i Kostarika i jasno je da je tim Hansija Flika već sada u velikom problemu po pitanju plasmana u narednu fazu.

Njemačka je danas doživjela treći poraz na startu Mundijala u svojoj istoriji. Prvi put joj se to desilo 1982. godine u Španiji, kada je izgubila od Alžira sa 2:1. Na kraju su Nijemci ipak otišli do finala tog turnira, u kom su izgubili od Italije.

Drugi poraz im se desio prije četiri godine u Rusiji, kada su kao aktuelni šampioni izgubili od Meksika sa 1:0. Kasnije su dobili Švedsku, pa izgubili od Južne Koreje i vratili se kući.

Dakle, Nijemci su poraženi na tri od posljednja četiri meča na Mundijalima, slijedi im duel sa Španijom i ako i tu izgube vjerovatno će početi pakovanje kofera.

Nijemci su prvi put poslije Mundijala 1978. godine i meča sa Austrijom (2:3) izgubili kada su vodili na poluvremenu. Od tada je prošla 21 utakmica Njemačke na planetarnim smotrama, kada su vodili na pauzi i nisu izgubili.

Puno posla za Hansija Flika, moraće iz korijena da preokrene situaciju, jer ovo što je danas igrala Njemačka ne sluti na dobro.

Izvor teksta: sportske.net
Izvor fotografije: Profimedia

Comments are closed.