Djokovic profimediaaaaaaaaaaaaaaaaaa

“OVO JE MOJA NAJVEĆA POBJEDA”
Đoković otvorio dušu poslije pobjede u Melburnu

Kralj tenisa i Melburna, Novak Đoković, rekorder po mnogo čemu, govorio je o čudesne dvije nedelje koje su iza njega, nakon pobjede u finalu Australijan opena.

Srpski teniser, koji će od ponedjeljka ponovo zauzeti prvo mjesto ATP liste, osvojio je 10. titulu u Melburnu, a ukupno 22. grend slem trofej.

“Prvo moram da kažem, dirnut sam riječima Cicipasa. Veliko hvala na tom poštovanju, ja to cijenim. Mislim da smo na terenu neustrašivi rivali, ali to ne znači da ne treba da se poštujemo i da priznajemo trud svakog protivnika. Imao si nevjerovatan turnir, večeras nisi imao sreće u velikoj borbi. Ovo definitivno nije tvoje posljednje finale grend slema. Ti si jedan od najprofesionalnijih i najzanimljivijih momaka na turu”.

“Volio bih da kažem nešto za Grčku i Srbiju. Mi smo dve male zemlje koje nemaju tenisku tradiciju i previše igrača na koje smo mogli da se ugledamo. Mislim da je poruka za bilo kog mladog tenisera i teniserku koji gleda ovo i sanja da bude gdje Stefanos i ja danas – sanjajte veliko, ne dajte da vam niko ruši snove. Što teže detinjstvo imate, postajete snažniji, Stefanos i ja smo dokaz toga”, počeo je Đoković govor poslije finala.

Brzo je nastavio.

“Kakvo putovanje za mene i moju porodicu, ne znam odakle da počnem. Znam da me tolerišete ponekad, čak i moje najgore strane. Cijenim ljubav i podršku koju dobijam”, rekao je Đoković i na kratko prekinuo izlaganje.

“Zašto se smiješ Gorane?! Ne znam da li ćeš mi nekada oprostiti za ono što sam radio sve ove godine. Ovaj trofej je moj, koliko i vaš!”.

Emotivne riječi o povratku u Australiju.

“Vratio sam se ove godine… Hvala svima koji su učinili da se osjetim dobrodošlim. Postoji razlog zašto najbolji tenis u karijeri igram u Australiji ispred legendarnog Roda Lejvera. Trudim se da se uštinem, ovo je dugačko putovanje”.

“Samo moj tim i porodica znaju kroz šta smo prošli u proteklih četiri, pet nedjelja. Ovo je najveća moja pobjeda, s obzirom na to kakve su okolnosti”.


Izvor fotografije: Profimedia

Comments are closed.