Diego AFP

PADA LI MARADONIN REKORD POSLIJE TRI DECENIJE?
Najbliži Tomas Miler

Najbolji asistent u istoriji svjetskih šampionata je Diego Armando Maradona sa osam asistencija a da li će nakon ovog prvenstva to biti promijenjeno zavisiće od Tomasa Milera.

On je do sada upisao šest asistencija na prvenstvima od 2010. do danas i potrebna su mu samo dva dodavanja za golove da bi stigao legendarnog Maradonu. Pažnju treba obratiti i na Maradoninog zemljaka i jednog od najboljih svih vremena Lionela Mesija koji ima pet asistencija. Od aktivnih igrača tu je još Belgijski duo Eden Azar i Kevin De Brujne sa četiri odnosno tri dodavanja za gol. 

Ako pogledamo vječnu listu najboljih asistenata, nakon Maradone sa osam, slijede Pjer Litbarski i Gregorž Lato sa po sedam, a uz Milera šest imaju i legende kao što su Pele, Dejvid Bekam, Frančesko Toti, Bastijan Švajnštajger…

AdmiralBet nudi najbolje kvote za najbolje asistente u Kataru. Najveće šanse za to sa kvotom 12,00 imaju Lionel Mesi, Kevin De Brujne i Nejmar, a recimo, da će najbolji asistent na SP biti Dušan Tadić kvota je čak – 50,00!


Izvor fotografije: AFP

Comments are closed.