Kevin-Panter-Partizan-Bursa

PANTER:DRES SRBIJE SE NE ODBIJA

Novi kapiten Partizana, Amerikanac Kevin Panter rekao je da ne bi imao ništa protiv da zaigra za reprezentaciju Srbije.

Nekadašnji košarkaš Crvene zvezde došao je u redove vječitog rivala na početku prošle sezone, a već godinu dana kasnije trener Željko Obradović odredio ga je za lidera ekipe koja će ove sezone ponovo zaigrati u Evroligi.

Iskusni bek šuter ima srpski pasoš već četiri godine, dobio ga je još za vrijeme igranja u Crvenoj zvezdi, samim tim stekao je pravo da igra za reprezentaciju .

“Razvio sam jedan poseban odnos sa ovom zemljom. Iskreno, stvarno volim Srbiju, dobio sam prije nekog vremena i pasoš”,kazao je Amerikanac za “Novosti”.

U javnosti je jedna od neizbježnih tema stranac u reprezentaciji, a poslije neslavno završenog Evrobasketa ova ideja ponovo je postala veoma aktuelna.

“Čuo sam pojedina nagađanja da bi to moglo da se desi. Ako poziv zaista stigne, otvoren sam za tu mogućnost. Svakako da bi mi to smanjilo slobodno vrijeme između sezona, ali to je prilika koja se dobija jednom u životu. Bio bih prvi Amerikanac u istoriji srpskog nacionalnog tima i rado bih se odazvao”, jasan je kapiten Partizana.

Izvor: sportske.net

Fotografija:MN PRESS


Comments are closed.