Ostoja Mijailović

PARTIZAN UZ REPREZENTACIJU SRBIJE
Dobre vijesti za Pešića

Predsjednik Košarkaškog kluba Partizan Ostoja Mijailović izjavio je da će crno-bijeli dati igrače za predstojeće okupljanje nacionalnog tima uoči kvalifikacionih utakmica za Svjetsko prvenstvo.

Uprkos tome što se okupljanje reprezentacije poklapa sa utakmicama Evrolige, Partizan je spreman da se odrekne srpskih igrača ukoliko selektor Svetislav Pešić odluči da pozove neke od njih za susret sa Velikom Britanijom u Londonu, a potom i Turskom u Beogradu.

“Prije nekoliko dana sam primio pismo od predsjednika našeg Saveza, gospodina Danilovića, gdje nas mole da KK Partizan pruži podršku našem selektoru i našoj reprezentaciji zato što nam dolazi jako važna utakmica protiv Velike Britanije. Nažalost, ta utakmica protiv Velike Britanije, od koje zavisi učešće naše reprezentacije na Svjetskom prvenstvu, se poklapa sa našom koju igramo u Evroligi protiv Olimpijakosa. Košarkaški klub Partizan je sve ove godine pružao snažnu podršku reprezentaciji i uvijek je svim selektorima davao na raspolaganje sve srpske igrače da pomognu našoj reprezentaciji i tako će biti i ovaj put. Bez obzira na to što imamo tu, nama važnu, utakmicu protiv Olimpijakosa u Evroligi gdje pokušavamo da ostvarimo što bolji rezultat, i ovaj put ćemo biti na raspolaganju selektoru. I ovaj put ćemo srpske igrače da damo na raspolaganje i pomognemo reprezentaciji da se kvalifikuje na Svjetsko prvenstvo jer je to važno za cjelokupnu naciju i državu koja ulaže u ovaj sport. A mi ćemo se sa svim raspoloživim snagama boriti da pobjedimo tu utakmicu protiv Olimpijakosa. Jer, takođe, dugujemo našim navijačima”, rekao je Mijailović.

Podsjećamo, novi čelni ljudi Evrolige imaju za cilj da u narednom periodu sklope primirje sa FIBA kako bi se napravio održivi kalendar takmičenja koji bi dozvoljavao igračima iz elitnog takmičenja da se odazovu pozivu svojih selektora.

Izvor teksta: sportske.net
Izvor fotografije: Peđa Milosavljević/STARSPORT

Comments are closed.