Starsport nenad lalatovic

POČELA ČISTKA U NIŠU
Sa Lalatovićem nema šale

Sve do 18. decembra, kada će se igrati i finalna utakmica na Svjetskom prvenstvu u Kataru, na niškom Čairu trajaće pauza, odnosno odmor fudbalera. Tog dana počeće pripreme za nastavak prvenstvene sezone, koja počinje prvih dana februara do kada stručni štab niškog Radničkog na čijem je čelu Nenad Lalatović, planira da mnogo uradi i spemi jednu potpuno novu i jaču ekipu.

Lalatović je još sredinom jeseni najavio ogromne promjene u igračkom kadru tokom zime, rekavši da za proljećni dio šampionata Radnički mora da se pojača, ali i da će se odreći ne baš malog broja fudbalera, koji nisu zadovoljili u prethodnom periodu. I dok se još uvijek razmatra koga bi to Nišlije dovele kao prava pojačanja i ne pominju se imena, pojedini igrači su se već spakovali i napustili Niš.

Kako nam je rečeno sa Čaira su prethodnih dana otiši Nikola Aksentijević, Branislav Tomić, Lazar Đorđević i Nikola Stajić. Nema informacija gdje odlaze, ali je, ako se i očekivalo da će Đorđević i Tomić možda i napustiti Radnički, ipak ne baš malo iznenađenje što odlazi već nekoliko godina jedan od najstandardnijih i najpouzdanijih Aksentijević, kao i mladi i talentovani Stajić.

Ne zna se da li su fudbaleri koji su napustii Čair sami procijenili da za njih neće biti mjesta u sastavu Radničkog narednog proljeća ili im je možda sugerisano da to urade jer se na njih ne računa. U svakom slučaju vjeruje se da ako odlazi i neko ko je među onima koji su najviše igrali (Aksentijević) ili neko ko se u finišu polusezne uspješno izborio za mjesto u najboljem timu i tek treba da dokazuje svoj talenat (Stajić), jasno je da sa sadašnjeg spiska Radničkog mnogi nemaju čemu da se nadaju. Jer, očigledno da se više nikome neće gledati kroz prste i da će ubuduće, bar dok je Lalatović u niškom klubu, samo učinak na terenu biti preporuka za mjesto u najboljem timu. 

Radnički je na zimsku pauzu otišao kao tek 13. na tabeli sa samo 17 bodova na svom kontu.

Izvor teksta: sportske.net

Comments are closed.