Split

PODMLAĐENI SPLIT SANJA OPSTANAK!

Jedna od najpoznatijih ekipa na ovim prostorima,dvostruki Evropski prvak u nekim prošlim vremenima, Split, pokušaće u novoj sezoni AdmiralBet Aba lige da izbjegne prošlogodišnju sudbinu!

Žuto-crni su u prethodne dvije sezone završavali na 13 poziciji a prošle godine su ostvarili svega imali šest pobjeda. Cilj Splićana u ovoj sezoni je jasan probiti se ka gornjem dijelu tabele i izbjeći strepnju za opstankom u društvu najboljih.

Na tom putu predvodiće ih sa klupe Srđan Subotić koji će tako drugu sezonu uzastopno biti na čelu ekipe koja je doživjela velike promjene u odnosu na prošlogodišnju.

Klub su napustili Sani Čampara, Karlo Žganec, Darko Bajo, Toni Perković, Nejc Barič ali su uspjeli da zadrže najboljeg igrača Šenona Šortera koji je i bio najbolji strijelc u prošlogodišnjem izdanju AdmiralBet Aba lige. Tokom ljeta potpisali su tri nova igrača a najzvučniji transfer je povratak Dominika Mavre nakon 10 godina među žuto-crne. U Split stigli su još Nikola Đogo i Mate Kalajdžić. Ostatak ekipe su omladinci koji su promovisani u prvi tim koji će biti znatno mlađi nego prethodne dvije sezone.

Da li će ta mladalačka energija košarkaša Splita pogurati klub da stane na noge i da dodje do zacrtanih ciljeva vidjećemo na kraju sezone.

Fotografija: aba-liga.com


Comments are closed.