Citooo picsell

POZNAT DATUM, MJESTO I VRIJEME SAHRANE ĆIRE BLAŽEVIĆA
U Aleji velikana na zagrebačkom Mirogoju

Legendarni fudbalski trener Miroslav Ćiro Blažević preminuo je danas u 88. godini, a biće sahranjen u srijedu, 15. februara, u 14.00 časova u Aleji velikana na zagrebačkom Mirogoju.

Na tom dijelu Mirogoja nalaze se posljednja počivališta košarkaša Dražena Petrovića, muzičara Akija Rahimovskog, Rajka Dujmića i Krunoslava Kiće Slabinca, dirigenta Vjekoslava Šuteja, glumice Ene Begović, slikara Ede Murtića i mnogih drugih.

Blažević je preminuo nakon što se duže vrijeme borio sa zloćudnom bolešću, koja je, nažalost, metastazirala. Prvi put mu je dijagnostikovan karcinom prostate 2011. godine, ali se Blažević odupro opakoj bolesti. Godinu dana nakon toga operisan je i zbog melanoma u početnoj fazi. Godine 2019. teška se bolest još jednom vratila, a, nažalost, ovoga puta Ćiro nije izašao kao pobjednik.

Njegovo trenersko umijeće, a prije svega harizma, osvajali su navijače i ljude u Hrvatskoj, ali i van nje.

Ćiro je sutra trebao proslaviti 88. rođendan. Blažević je službeno rođen 10. februara 1935. godine u Travniku, ali je Ćiro nekoliko puta govorio kako se njegov otac Mato malo više zadržao u kafiću pa ga je kod matičara upisao dan kasnije.


Izvor fotografije: Pixsell

Comments are closed.