gunar nelson

PREKIDOM POBIJEDIO BRAJANA BARBERENU
Gunar Nelson se vratio na najbolji mogući način

Nelson je pokazao da je u parteru za klasu bolji borac od Barberene, a i završio ga je u prvoj rundi.

Sutra će biti tačno godinu dana otkad je Gunar Nelson posljednji puta nastupio, a nastupio je večeras u sklopu glavnog dijela londonskog UFC 286. Večeras mu je protivnik bio veteran Brajan Barberena koji je dosta aktivniji u posljednje vrijeme.

Bivši hrvatski borac Luka Jelčić je bio Nelsonu u uglu, a kako se meč odvijao, pročitajte u nastavku:

Prva runda

U širokom je karate gardu Nelson otvorio borbu, a Barberena je prijetio prednjim direktom i ‘‘low kickom‘‘. Nekoliko jakih ‘‘kickova‘‘ je primio Nelson, ali podrška publike je bila nevjerovatna. Inicirao je Nelson klinč na žici te je pogodio i nekoliko koljena, a dugo su se borili u toj poziciji. Gunar je konačno došao do rušenja u drugoj polovini runde te se odmah došao u polugardu. Prošlo mu je i nekoliko laktova te je pokazao koliko je u parteru kvalitetniji borac.

Pokušavao je ‘‘americanu‘‘ Nelson što je Barberena prepoznao i obranio, no Nelson je nastavio raditi. Oko 25 sekundi prije kraja je prošao u ‘‘mount‘‘, uhvatio ‘‘armbar‘‘ te je 10 sekundi prije kraja runde Barberena tapkao! Kakav nastup Gunara Nelsona.

Pobjedu je ‘‘submissionom‘‘ odnio Nelson, a treba i pohvaliti taj udarac laktom kojim je zbunio Barberenu prije nego je uhvatio ‘‘armbar‘‘. Zaista vrhunski nastup islandskog borca.

Izvor teksta: Fight Site
Izvor fotografije: Alamy

Comments are closed.