Mesi

PROROČANSTVO ILI SLUČAJNOST (FOTO)
Može li Mesi osvojiti ‘’Boginju’’?

Svjetsko prvenstvo u Kataru biće vjerovatno posljednja prilika argentinskom virtuozu Lionelu Mesiju da osvoji jedini trofej koji mu nedostaje u karijeri i zbog kojeg je po mnogima i dalje Maradona broj jedan argentinskog fudbala.

Mesi je 2021. napustio Barselonu u kojoj je stekao ime i osvojio sve što se može osvojiti u klupskom fudbalu, pa prešao u Pari Sen Žermen u kojem trenutno pokazuje odlične igre i formu iz najboljih dana.

Interesantan podatak koji je razgalio navijače „gaučosa“ da mogu do titule u Kataru jeste slučaj Ronaldinja i Mbapea koji se poklapa sa Mesijevim. O čemu je riječ. Naime Ronaldinjo je 2001. godine prešao u PSŽ iz Gremija i osvojio Mundijal u Južnoj Koreji (2002), dok je Kilijan Mbape 2017. napustio Monako i pridružio se PSŽ, a godinu nakon toga osvojio Svjetsko prvenstvo u Rusiji (2022).

Ako je ovo nije slučajnost Mesi će sa svojom Argentinom godinu dana nakon što je prešao u PSŽ osvojiti „Boginju“ u Katara.

Nama ostaje da uživamo u fudbalu i uvjerimo se samo da li je ovo proročanstvo ili slučajnost. Podsjetimo Srbija se nalazi u grupi G zajedno sa Brazilom, Švajcarskom i Kamerunom, a prva utakmica je na rasporedu 24. novembra u 20 časova protiv Brazila.


Izvor fotografije: EPA

Comments are closed.