celzi everton

REMI U LONDONU
Everton u 89. minuti šokirao Čelzi

Fudbaleri Čelzija i Evertona remizirali su rezultatom 2:2, u utakmici 28. kola Premijer lige.

Čelzi se u prvom poluvremenu mučio, kao i u većini mečeva ove sezone, nije mogao da dođe do pravih riješenja u fazi napada i nije bio opasan po gol.

Ipak, u nastavku se sve promijenilo. Jurnuli su “plavci” od prvog minuta, Haverc je propustio veliku priliku, a bedem Evertona je popustio u 52. minutu.

Enco Fernandez je sa sredine terena poslao savršen pas za Čilvela, koji je utračavao po lijevoj strani, uslijedio je pas u peterac, intervencija Kina, ali samo do Žoaa Feliksa, koji je primio loptu, namjestio se na lijevu nogu i sa 15 metara pogodio metu, uz pomoć stative, za 1:0.

Nastavio je Čelzi sa napadima, ali je u 69. minutu šokiran i primio je gol na jedini mogući način na ovom meču. Everton je izborio korner sa desne strane, centrirao je Meknil, Tarkovski nadskočio rivale i glavom poslao na dva metra od gola, gdje se Dukure izvio ispred Kovačića i prevario Kepu, za 1:1.

Sedam minuta je Everton držao 1:1. Godfri je u svom kaznenom prostoru srušio Džejmsa, sudija Ingland je pokazao na bijelu tačku, a precizan sa 11 metara za 2:1 bio je Kai Haverc.

Čelzi ni ovo nije uspio da sačuva, već je ponovo ispoljio sve svoje slabosti sa kojima se suočava ose sezone. Igrao se 89. minut, kada je rezervista Sims iskoristio pas Dukurea, prošao prelako pored Kulibalija i lijepim udarcem savladao Kepu, za konačnih 2:2.

Izvor teksta: sportske.net
Izvor fotografije: Epa

Comments are closed.