Ronaldo i Rivaldo

RIVALDO I RONALDO O MEČU SRBIJE I BRAZILA
Uvjereni u svoju snagu

Sjajni tandem koji je donio Brazilu posljednju, petu titulu prvaka svijeta, Ronaldo i Rivaldo, pričao je za tamošnje medije o šansama Brazila, ali i grupi u kojoj se nalazi.

“Istorija pokazuje da kada startujemo dobro, dobro se i završi. Veoma je bitan prvi meč u grupi, ali imamo obavezu da pobijedimo Srbiju na samom startu”, rekao je Ronaldo.

Rivaldo se slaže.

“Ne bi trebalo da imamo problema u grupnoj fazi, ali pravi Mundijal počinje u nokaut rundi, to uvijek govorim. U pitaju su potpuno različite stvari. Gledajući naš kvalitet u odnosu na rivale trebalo bi bez problema da dobijemo sve tri utakmice u grupi”, smatra Rivaldo.

Obojica legendarnih fudbalera vjeruju da je selektor Tite jedan od najboljih trenera na svijetu, da umije da održi ekipu fokusiranom i gladnom na duži period jer Mundijal je iscrpljujuća stvar.

Inače, kad smo kod startova Brazilaca na Mundijalu, oni poslije Drugog svjetskog rata (podsjetimo na prvom Mundijalu ih je dobila Jugoslavija na otvaranju) nisu nikada izgubili prvi meč, zaustavljeni su protiv Švajcaraca u Rusiji, Jugoslavije 1974. i Šveđana 1978. Godine. Ti mečevi su završeni remijem.

Izvor teksta: sportske.net
Izvor fotografije: Getty Images

Comments are closed.