roNALDO efe epa

RONALDO KRALJ INSTAGRAMA
Evo koliko zarađuje od objava

Društvene mreže postale su neizbježan dio svijeta i ulaze u sve pore današnjeg života ljudi.

Na njih nisu ostali imuni ni sportisti, kojima ogromna popularnost donosi i veliku zaradu a pogotovo se to odnosi na fudbalere.
Na Mundijalu u Kataru učestvovaće kraljevi društvenih mreža među fudbalerima a evo nekih od njih.

Ubjedljivo najpraćeniji učesnik Mundijala je Portugalac Kristijano Ronaldo, koji godinama unazad pored onih na terenu ruši i sve moguće rekorde na Instagramu.
Ronaldo je u februaru postao prva osoba na svijetu sa više od 400.000.000 pratilaca na ovoj izuzetno popularnoj društvenoj mreži a trenutno je na brojci od 496 miliona ljudi. Ovoliki broj pratioca Portugalcu donosi ogromnu zaradu jer za jednu reklamnu objavu dobije čak 2.000.000 dolara.

Iza Ronalda je reprezentativac Argentine Lionel Mesi, koga na Instagramu prati 373 miliona ljudi. Zanimljivo je da Mesi za reklamne postove zarađuje duplo manje od Kristijana Ronalda. Treći na listi najpopularnijih je Brazilac Nejmar sa 181 milion pratilaca, dok su u Top pet i Francuz Kilijan Mbape sa 73 miliona pratioca i ovogodišnji osvajač “Zlatne lopte” Karim Benzema sa 60 miliona.

Od igrača iz regiona najpopularniji je Luka Modrić sa 25.600.000 pratilaca dok je u reprezentaciji Srbije najpopularniji Luka Jović sa 2.700.000 pratioca.


Izvor fotografije: EPA/EFE

Comments are closed.