Srbija-Svedska MNPRESS

RUKOMETAŠICE NA STARTU PROTIV ŠVEDSKE
U grupi su još domaćin Slovenija i Danska

Vrijeme je za rukomet. Dosta je bilo čekanja. Zimski mjeseci su rezervisani za ovaj trofejni sport, a najbolje rukometašice Srbije probaće da na Evropskom prvenstvu u Celju trijumfalno započnu svoj put ka završnici. Neće im biti nimalo lako, a prvi rival biće im reprezentacija Švedske. Utakmica je na programu u petak od 20.30, a direktan prenos je na RTS, odnosno na kanalu Arena Premium 2.

Pred start utiske su iznjeli selektor Uroš Bregar i igračica Anđela Janjušević.

“Čeka nas izuzetno teška utakmica protiv reprezentacije Švedske, ali mislim da smo spremne i da smo imale dosta vremena da se pripremimo, kao i da su nam te dvije utakmice iz kvalifikacija u kojima smo igrale protiv Šveđanki, dosta pomogle u pripremi utakmice”, počela je izlaganje Janjuševićeva.

Ona je dodala:

“Sjajno je što smo jednu od te dvije utakmice pobjedile. To je bila ona koju smo odigrale kod kuće, te da smo pokazale da možemo da se nosimo sa njima. Takođe, i jedan dio utakmice koje smo odigrale u Švedskoj, bio je zaista dobar. Ukoliko budemo zaustavile njihovu kontru i ako budemo dobro igrale u duelima jedan na jedan i dva na dva, mislim da neće biti problema”.

Janjuševićeva je posebno istakla da koncentracija mora da bude na visokom nivou svije vrijeme u meču.

“Utakmica traje 60 minuta i vrlo je važno da budemo koncentrisane cijeli meč kako bismo na kraju slavile i kako bismo došle do prva dva boda. Vrlo je bitno kako ćemo otvoriti prvenstvo, a znamo već da je prva utakmica na šampionatu uvijek najteža”.

Selektor srpskog tima, Uroš Bregar, objasnio je šta njegove pulenke moraju da urade kako bi slavile.

“Švedska igra agresivnu odbranu što je možda atipično za jednu skandinavsku ekipu. Naš zadatak je da ne trošimo lopte, da ne guramo lopte bez veze na pivota ili da tražimo krila. Ako nam to presjeku, onda će golove postizati iz polu-kontre i kontre. Švedska živi od lakih golova. Za nas je najbitnije da zaustavimo njihovu bekovsku liniju, to znači da moramo da imamo gustinu. Nemaju nekog naročitog dobrog šutera koji može da pogodi sa spoljnih pozicija, ali su vrlo pokretljive u napadu i imaju fenomenalan protok lopte. Ako mi nećemo da izgubimo neke individualne duele ako zaustavimo igru dva na dva onda možemo da se nadamo uspjehu”.

Podsjetimo, Srbija će igrati u grupi B gdje će im pored Šveđanki, rivalke biti i Dankinje i Slovenke.

Izvor teksta: Sportal

Comments are closed.