Umag, 170514.
Utakmica izmedju ZRK Zamet i RK Lokomotiva, finale kupa Hrvatske u rukometu za zene. Osvajacice kupa Hrvatske su rukometasice zagrebacke Lokomotive koje su u finalnom ogledu slavile protiv rijeckog Zameta rezultatom 21:24.
Na fotografiji: Irfan Smajlagic, trener Lokomotive.
Foto: Danijela Peracic / CROPIX

REPREZENTACIJA BIH DOBILA SELEKTORA
Iskusni stručnjak

Irfan Smajlagić biće novi selektor rukometaša Bosne i Hercegovine!

Konačno je saga oko novog selektora završena pa će sada proslavljeni iskusni stručnjak morati “zavrnuti rukave i prionuti na posao” jer se bliže kvalifikacije za Evropsko prvenstvo a selekcija BiH će morati da napravi smjenu generacija koja je trebala da se uradi odavno.

Novi predsjednik RSBiH Kenan Magoda koji je tu funkciju preuzeo u avgustu predložio je Smajlagića za novog selektora, a taj prijedlog podržali su članovi Upravnog odbora nakon čega su počeli i pregovori. Iskusni stručnjak je odlučio da prihvati ponudu i potpisao ugovor na dvije godine i jasno je da će pred njim biti ogroman izazov.

Smajlagić je u trenerskoj karijeri vodio RK Bosna Sarajevo, RK Zamet, RK Lokomotivu Zagreb, RK Čakovec a bio je angažovan i u omladinskim selekcijama Hrvatske kao i seniorskim reprezentacijama Irana i Egipta. Nalazio se kao pomoćnik u stručnom štabu hrvatske seniorske reprezentacije na Svjetskom prvenstvu 2003. i Olimpijskim igrama 2004. kada su “Vatreni” osvojili zlatne medalje.

Kao igrač je sa Jugoslavijom osvojio je bronzu 1988. godine. Sa Hrvatskom se okitio zlatom na Olimpijskim igrama u Atlanti i na Mediteranskim igrama u Francuskoj a srebrni je bio na SP-u 1995. godine, te bronzani na prvenstvu Evrope 1994. u Portugalu.


Izvor fotografije: Danijela Peračić/CROPIX

Comments are closed.