SC derby

SC DERBI SANJA PLEJ OF!

Nakon uspješne prošlogodišnje sezone i kao najpozitivnije iznenađenje prošle godine u AdmiralBet Aba ligi podgorički tim SC Derbi u ovu sezonu ulazi kao neko ko bi mogao da pomrsi račune svakom i da se domogne plej ofa.

Podgoričani su prošlu sezonu završili kao 7. tik iznad plej ofa a ove sezone takav rezultat bi ih tamo i odveo. Izbacili su nekoliko talentovanih igrača na košarkašku scenu kao što je Kenan Kamenjaš koji je na kraju izabran u idealnu petorku lige.

Pred ovim timom sada je nova sezona u kojoj žele da naprave i iskorak više. Glavni trener je i dalje Andrej Žakelj a na okupu je ostala većina tima iz prošle godine. U timu su ostali: Flečer Mage, Nikola Pavlićević, Emir Hadžibegović, Vasilije Baćović, Andrija Slavković, Boris Tišma i trojica jako talentovanih igrača Danilo Ivanović, Tomislav Ivišič i Zvonimir Ivišić. Tim su napustili Kenan Kamenjaš i Erik Nil ali podgoričani su angažovali neke jako zanimljive igrače kao što su Mateo Drežnjak iz Cibone, Danilo Tasić iz FMP-a a tu je i plejmejker Loren Džekson, Ilija Goranović je stigao iz Lovćena a Demir iz MZT-a.

Sigurno je da momci iz podgorice sanjaju plej of Admiral Bet Aba lige i da imaju tim koji može da se domogne prvih osam mjesta a da li će se snovi ispuniti vidjećemo na kraju sezone.

Fotografija: aba-liga.com


Comments are closed.