Profimedia Levandovski

SELEKTOR POLJSKE BRANI LEVANDOVSKOG (VIDEO)
''I Ziko i Platini promašili su penal''

Selektor fudbalske reprezentacije Poljske Česlav Mihnjevič izjavio je večeras, poslije remija sa Meksikom na startu Svjetskog prvenstva, da su i veliki igrači, kao Ziko, Mišel Planitni ili Dijego Maradona promašivali penale.

Fudbaleri Poljske i Meksika odigrali su večeras u Dohi neriješeno 0:0, u utakmici prvog kola Grupe C na Svjetskom prvenstvu. Najbolju šansu za Poljsku propustio je Robert Levandovski čiji je udarac sa penala odbranio golman Meksika Giljermo Očoa.

“Kada se promaši penal, kao što je bio slučaj sa Robertom Levandovskim, uvijek se pitamo zašto, ali samo on može da odgovori na ovo pitanje. U ponedjeljak je vježbao penale i nije promašio nijedan. To su stvari koje se dešavaju”, rekao je Mihnjevič i dodao:

“Veliki igrači su promašili penale – Ziko, Platini, Maradona… i to je fudbal. Šteta za Roberta, jer znam koliko je želio da postigne gol. Znam koliko je teško kad se promaši i kad nema pobjede na kraju meča… Nije na meni da mu govorim šta treba ili ne treba, ali znam da će nam pomoći na ovom turniru”.

Mihnjevič je dodao da ipak postoji “gorko-slatki osjećaj” i naveo da je Poljska i prethodni Mundijal u Rusiji počela porazom.

“Još sve zavisi od nas”, rekao je poljski selektor.

U drugom kolu Poljska igra protiv Saudijske Arabije, a Meksiko se sastaje sa Argentinom. Utakmice su na rasporedu 26. novembra


Comments are closed.