Skaloni

SKALONI OSTAJE NA KLUPI ARGENTINE!

Selektor Argentine Lionel Skaloni ostaće na klupi “gaučosa” još četiri godine godine.

Skaloni bilježi odlične rezultate pa je Fudbalske savez ove zemlje odlučio dati novi ugovor Skaloniju po kome bi trebalo da završi ciklus na Mundijalu koji će se 2026. održati u SAD, Meksiku i Kanadi.

Ove navode potvrdio je predsednik FS Argentine Klaudio Tapija i to nakon pobjde Argentine od 3:0 u prijateljskom meču sa Jamajkom.

“Ponosan sam što mogu da objavim da smo dogovorili sve da Lionel Skaloni ostane selektor do kraja ciklusa Mundijala 2026. godine”, poručio je Tapija.

Sve je potvrdio i sam Skaloni.

“Razgovarao sam sa predjsednikom na ovoj turneji. Danas smo napravili veliki korak unapred i srećan sam zbog toga. Želim da nastavim da radim sa ovom grupom igrača”, rekao je Skaloni novinarima u Njujorku.

Sa “gaučosima” je Skaloni osvojio Kopa Ameriku 2021. godine pobjedom u finalu nad Brazilom, a u junu ove godine, slavio je i u sudaru prvaka Južne Amerike i Evrope na meču u Londonu gdje su Mesi i drugovi pobjedili Italiju sa 3:0.

Sa Skalonijem na čelu reprezentacije Argentina je neporažena na poslednjih 35 utakmica, što ulijeva dodatnu nadu kod navijača da se iz Katara mogu vratiti sa “boginjom”.

Na Mundijalu u Kataru Argentinci su smješteni u “C” grupu sa Saudijskom Arabijom, Meksikom i Poljskom.

Fotografija: GETTY IMAGES


Comments are closed.