Levandovski Poljska

SKANDAL U POLJSKOJ SELEKCIJI (FOTO)
Levandovski na Mundijalu sa vođom nacističke bande

Reprezentacija Poljske predvođena Robertom Levandovskim počinje svoje takmičenje na Svjetskom prvenstvu, ali je pred sam početak takmičenja uzdrmana ozbiljnim skandalom! Poljaci su pred dolazak u Dohu igrali prijateljski meč sa Čileom i potom su doputovali u zalivsku monarhiju, a na putu ka Kataru pratila su ih dva vojna borbena aviona. Razlog za to je nedavni upad dvije ukrajinske rakete na teritoriju Poljske.

Problem u Poljskoj nije izbio oko aviona, već oko tjelohranitelja reprezentacije Poljske i ličnog telohranitelja Roberta Levandovskog za koga se otkrilo da je član neonacističke kriminalne bande umiješane u otmice, prostituciju i fašističke nerede.

List “Virtualna Polska” je izbacio slike na kojima se vidi da Dominik Gruhe, čovjek od povjerenja Roberta Levandovskog pokazuje fašističke pozdrave zajedno sa grupom muškaraca, a svi imaju majice na kojima su Rudolf Hes, čovjek koji je bio Hitlerova desna ruka! Na jednoj majici piše “Skinhead”, što je jasna asocijacija na nacistički pokret.

Prema pisanju ovog lista Gruhe je dio militantne fašističke bande koja broji preko 50 članova, a bavi se raznim nezakonitim stvarima. Sam tjelohranitelj Roberta Levandovskog je pod pritiskom priznao da mu se sudi, ali je porekao da su suđenja koja su u toku vezana za promociju nacizma i rasne mržnje.

Fudbalski savez Poljske je konačno suspendovao Gruhea “dok nadležni državni organi i službe ne utvrde vjerodostojnost vijesti koje prenose mediji”.

Od 17.00 časova Poljska igra protiv Meksika i sigurno je da će ovakvi skandali uticati prije svega na najboljeg napadača u istoriji Poljske, a onda i na cijeli tim.

Izvor teksta: Mondo
Izvor fotografije: Profimedia

Comments are closed.