Srbija odbojka

SRPKINJE BOLJE OD NJEMICA
Bez izgubljenog seta

Odbojkašice Srbije pobjedile su Njemačku u Lođu sa 3:0, u trećem kolu grupe C Svjetskog prvenstva u Holandiji i Poljskoj. Po setovima je bilo 25:23, 25:22 i 25:23.

Aktuelne šampionke svijeta odigrale su dobar meč protiv rivala koji je u prva dva kola rutinski savladao Bugarsku i Kazahstan. 

U sva tri seta vodila se velika borba, srpkinje su u ključnim momentima bile na visokom nivou i uspjele da da ih osvoji. Na taj način stigle su do veoma važnog trijumfa i tri boda.

Srbija sada ima osam bodova, Njemačka je ostala na šest.

Prvi set se igrao bukvalno poen za poen, uz blagu prednost Njemica na početku, koje su tri puta išle na dva poena prednosti. Posljednji put je bilo 9:11. Nakon toga egal i apsolutno neizvjestan finiš. Srbija je bila ta koja je imala po poen prednosti u više navrata, sve lopte su u fazi napada išle na Tijanu Bošković i to je bila prava stvar. Bilo je 23:23, a onda su vezale srpkinje dva poena i na suvi kvalitet “izvukle” uvodni set.

Drugi set je bio slična priča. Njemačka je povela 13:11, pa Srbija preokrenula na 18:15, ali se u sam finiš ušlo u egalu, bilo je 22:22. Srbija je tada vezala tri poena, dva blokom, a odlučujući je osvojila Tijana Bošković.

Treći set su srpkinje otvorile furiozno, dok Njemice na početku više nisu imale snage da prate taj tempo. Krenulo je sa 3:0, pa je bilo 8:3, pa 15:10 i tada je se činilo da je meč riješen. Njemačka je ipak proradila, pa je u finišu prišla na 20:19, a onda je izjednačila na 21:21. Bojana Drča je dobrim servisima odvela Srbiju na 23:21, a meč lopte je donijela Tijana Bošković. Ona je smečom u blok stavila tačku na ovaj susret i tako krunisala svoju briljantnu partiju.

Tijana Bošković osvojila je 24 poena za Srbiju. Bianka Buša je dodala osam, a Jovana Stevanović sedam. U sastavu Njemačke istakla se Hana Ortman sa 14 poena.

Izvor teksta: sportske.net
Izvor fotografije: FIVB

Comments are closed.