Mesi suze

TEORIJE ZAVJERE
Argentinci namjerno izgubili da bi izbjegli Brazil

Navijači su na društvenim mrežama “otkrili” razlog zbog kojeg je Argentina izgubila od Saudijske Arabije na startu grupe C na Svjetskom prvenstvu.

Južnoamerikanci su u utorak doživjeli šokantan poraz. Iako im je Mesi donio prednost u prvom poluvremenu, u drugom su primili dva brza gola. To znači da će vjerovatno morati da pobjede u obje preostale utakmice da bi bili na vrhu grupe.

Nakon meča, navijači su na društvenim mrežama pisali da su Lionel Mesi i njegovi saigrači namjerno izgubili da bi zauzeli drugo mjesto, te tako izbjegli Brazil prije finala, pošto očekuju da “selesao” zauzme prvo mjesto u grupi G.

“Argentina je namjerno izgubila da bi mogla da izbjegne Brazil i od sada neće gubiti. Neporaženi će doći do finala i trijumfovati – napisao je jedan.

“Da li sam ja jedini koji misli da je Argentina namjerno izgubila da bi osvojila drugo mjesto u grupi”, upitao se drugi.

Ovo je druga teorija po kojoj su Argentinci namjerno izgubili, prethodna je navela da su to učinili zbog novca. Selekcija Lionela Skalonija će u subotu odmjeriti snage sa Meksikom, a Saudijska Arabija sa Poljskom.

Izvor teksta: Sportal
Izvor fotografije: Profimedia

Comments are closed.