FMP Bakers

TONI KAR SRUŠIO FMP-OV SAN O LIGI ŠAMPIONA!

Ekipa danskog Baken Bersa savlada je u finalu kvalifikacionog turnira u beogradskoj dvorani ”Aleksandar Nikolić” nakon produžetka FMP Železnik rezultatom 88:82 u regularnom toku bilo je 74:74.

Meč je bio pun preokretima, a ostaje utisak da je FMP propustio veliku priliku da izbori evropsku jesen u elitnom klupskom takmičenju u organizaciji FIBA.

Italijan Kar i Senegalac Diuf su pravili najviše problema odbrani FMP-a od početka meča, Frejžer i Bič su održavali ekipu iz Železnika, ali kada je bilo najvažnije ”Panteri” su zaustavljeni u napadu.

Prvo poluvrijeme je proteklo u ravnopravnoj igri, ali na samom kraju druge četvrtine Baken Bersi stižu do ”plus šest” – 42:36.

U nastavku najbolji pojedinac meča Kar nastavlja seriju Baken Bersa koji su stigli do maksimalnih 52:36. Tek tada se ”Panteri” bude, stižu do prvih poena u drugom poluvremenu. Konačno su domaći zaigrali agresivnu odbranu i prilaze na 52:42.

Veliki nalet FMP-a trajao je i početkom posljednje četvrtine kada su domaći stigli do vođstva od 62:57 i u najvećem dijelu četvrte četvrtine održavali su prednost. Da rezultatska neizvesnost ostane do samog kraja, pobrinuo se raspoloženi Toni Kar koji je svojim poenima održavao Baken Berse u igri, da bi na njegovo dodavanje Skajler Boulin pogodio trojku za izjednačenje na 44 sekunde prije kraja.

FMP ne koristi naredni napad nakon čega je Ker fauliran i sa linije penala donosi prednost Baken Bersima. Ostalo je još deset sekundi za napad FMP-a, Valinskas je promašio, ali je odbijenu loptu uhvatio Frejžer i pogodio za izjednačenje i produžetak – 74:74.

U dodatnih pet minuta bolje ulaze gosti koji su poveli sa 83:74 i sa tim rezultatom se ušlo u posljednja dva minuta.

Mogli su “Panteri” da vrate dramu u posljednjim sekundama, ali su domaći promašili tri pokušaja u šutu za tri poena pri vođstvu gostiju od 86:82.

Na kraju, igrač utakmice Toni Kar se zaustavio na 34 poena, devet asistencija i pet skokova, Diuf je upisao 17 poena i devet skokova, Adel 12, a Evans 11 poena.

U FMP-u najefikasniji bio je Bo Bič sa 23 poena a Frejžer je upisao 18.

Fotografija: FIBA


Comments are closed.