Gardijan

TROJAC IZ REGIONA NA GARDIJANOVOJ LISTI!

Britanski list “Gardijan” izbacio je čuvenu “Gardijanovu listu 60 najtalentovanijih fudbalera na svijetu” u 2022. godini, a na njoj se nalaze tri igrača iz regiona.

Među najtalentovanijima na listi su svoje mjesto našla dvojica fudbalera iz Srbije, u pitanju su napadač Vojvodine Jovan Milošević (2005) i vezista Crvene Zvezde Jovan Šljivić te Hrvat Lovro Zvonarek koji je igrač njemačkog Bajern Minhen.

Izvor: EPA-EFE/Abir Sultan

Milošević je privukao pažnju javnosti nakon što je EURO za igrače do 17 godine u Izraelu maja mjeseca završio kao najbolji strijelac. “Orlići” su zahvaljujući pet njegovih golova stigli do polufinala prestižnog turnira a u julu je debitovao i za seniorski tim Vojvodine čiju je omladinsku školu prošao nakon što je stigao iz Čačka.

Njegov saigrač iz selekcije Šljivić pod ugovorom je sa Crvenom Zvezdom ali nastupa za prvi tim Grafičara u Prvoj ligi Srbije a prestižni britanski list ga opisuje kao “veoma pokretnog i kreativnog plejmejkera jakog na lopti”.

Lovro Zvonarek u ljeto 2021. potpisao je ugovor sa Bajernom iz Minhena, u koji je došao iz Slaven Belupa, a trenutno nastupa za bavarski drugi tim. Drugi je najmlađi debitant u Prvoj hrvatskoj fudbalskoj ligi sa 16 godina i pet dana a najmlađi strijelac i kapiten iste. Izvanredan talenat za koga kažu da je njegovo razmišljanje nevjerovatno brzo i da se veoma dobro kreće bez lopte i da uvijek zna šta da radi snjom.

Izvor: Dominik Smolak/Germanijak

Na listi najviše talentovanih igrača je iz Brazila,Njemačke, Italije ,Francuske, Portugala i Španije po tri.

Vrijeme pred nama će pokazati da li će velika fudbalska pozornica progutati talente ili će možda neko od ove trojice iz regiona zasijati kao nova fudbalska zvijezda.

Fotografija: Gardijan


Comments are closed.