Kladioničar SAD

ULOG OD 10 MILIONA DOLARA
Pasionirani kladioničar ide do kraja

Džim Mekingvejl, 71-godišnji američki biznismen, uložio je nevjerovatnih 10 miliona dolara na svoj omiljeni bejzbol tim.

Sad već poznati navijač Hjuston Astrosa uložio je veliku sumu novca, uvjeren da će njegov tim postati šampion MLB lige.

Astrosi će igrati finalnu seriju, a ako budu uspješniji od Filadelfija Filisa pomoći će Mekingvejlu da osvoji nevjerovatnih 75 miliona dolara, što će biti najveći dobitak u istoriji.

Inače, Mekingvejl je pasionirani kladioničar i već je ranije ulagao velike sume novca na sportske mečeve. I to ne samo u bejzbolu.

“Imam ono što bi se mogli nazvati visokom tolerancijom na rizik. Sigurnost mi je smrtno dosadna, zbog čega mi se valjda sviđaju sve ove velike opklade. Ja uspjevam u haosu” rekao je 71-godišnjak.

Prije pet godina se takođe kladio da će Hjuston slaviti u „svjetskoj seriji“ i osvojio je osam miliona dolara. Iste godine je pomogao svima koji su bili ugroženi vremenskim neprilikama u svom gradu, pa je zbog svojih dobrih djela i vjere u uspjeh Astrosa, klub odlučio da ga povede na prijem u Bijeloj kući.

Mekingvej svoje kladioničarske navike kombinuje sa promocijom svog posla. U salonima namještaja koje posjeduje pred veliko finale spremio je posebnu akciju za kupce. Oni koji kupe robu u vrijednosti preko pet hiljada dolara dobiće povraćaj novca i namještaj na poklon ako njegov Hjuston trijumfuje u finalu.

Ranije je organizovao slične akcije, što mu je pomoglo da razvije biznis, pa se sada njegovo bogatstvo procjenjuje na 300 miliona dolara.

Finalna serija između Hjuston Astrosa i Filadelfija Filisa počinje u noći između petka i subote. Titulu osvaja tim koji prvi dođe do četiri pobjede.

Izvor teksta: Sportal
Izvor fotografije: Ken Murray/Icon Sportswire / Newscom / Profimedia

Comments are closed.