Dusan-Vlahovic-Juventus epa

VLAHOVIĆ RIJEŠIO “DERBI DELLA MOLE”
Torino nije ozbiljnije zaprijetilo

Srpski reprezentativac Dušan Vlahović donio je pobjedu Juventusu u gradskom derbiju protiv Torina.

Juventus je u očajnoj formi, izgubili su gotovo sve šanse da se nađu u osminifinala Lige šampiona a i za Ligu evrope moraće se potruditi. Ni u šampionatu im ne cvjetaju ruže ali pobjeda protiv gradskog rivala Torina u popularnom “Derbiju Della Mole” mogao bi podići ekipu Masima Alegrija.

Domaćini nisu ozbiljnije zaprijetili golu Juventusa za cijelih 90 minuta a opravdanje mogu tražiti u činjenici da nisu imali pravog napadača u ovom meču zbog povreda. Bila je to prava šahovska partija u kojoj je u prvom poluvremenu Juventus preko Vlahovića zaprijetio golmanu domaćih Milinković Saviću ali reprezentativac Srbije na golu Torina bio je siguran.

Drugo poluvrijeme krenulo je otvorenije Vlahović, Lokateli provjeravali su prisebnost golmana domaćih ali on je sjajno zaustavljao udarce sve do 74. minuta kada nakon kornera za goste Danilo skače najviše prebacuje loptu na drugu stativu a Vlahović bježi čuvarima i sa dva metra ubacuje loptu u praznu mrežu za trijumf u derbiju.

Ovom pobjedom Juventus je najavio borbu za Ligu šampiona i naredne sezone dok Torino bilježi peti meč bez trijumfa a osvojili su samo bod u tom periodu i može se reći da su upali u krizu rezultata.


Izvor fotografije: Alessandro Di Marco/EPA

Comments are closed.