Zadar

ZADRANI CILJAJU SREDINU TABELE!

Ekipa Zadra u novu sezonu AdmiralBet ABa lige ulazi gotovo sa novom ekipom u odnosu na prošlu godinu.

Pokušaće Zadrani podići nivo svoje košarke i rezultate u odnosu na prošle dvije sezone kada su zauzeli 10. odnosno 12. mjesto u društvu najboljih. Sigurno da to nisu mjesta koja zadovoljavaju publiku u Zadru i da ona želi da gleda borbu za plej of a ne za opstanak.

Zbog toga su Zadrani promjenili gotov sav tim a na klupu po šesti put je sjeo Danijel Jusup koji je 2003. godine donio jedinu titulu regionalnog prvaka u vitrine Zadrana.

Iz prošle sezone u timu su ostali Dario Drežnjak, Antonio Jordano, Krševan Klarica i Antonio Sikirić. U klub je stiglo sedam novih igrača koji već imaju isksutvo igranja na u regiji. Najveće ime koje će nositi dres Zadra je Luka Božić koji se tako vraća u klub u kojem je boravio 2017. do 2019. godine. Pored njega stigao je i Marko Ramnjak a iz Splita su se pridružili Sani Čampara i Karlo Žganec. Pod Višnjik stigali su još Leon Šantelj i Arijan Lakić a posljednja pridošlica je Huan Dejvis koji je prošle godine pomogao skopskom MZT-u da izbori povratak u društvo najboljih.

Pored svega toga Zadrani su promovisali nekoliko omladinaca u svoj prvi tim tako da će ih biti zanimljivo ispratiti ove sezone u nikad jačoj AdmiralBet Aba ligi a prvi susret igraju već u petak protiv SC Derbija.

Fotografija: aba-liga.com


Comments are closed.