Profimedia katar

ŽESTOKE KAZNE U KATARU
Zatvor onome ko konzumira alkohol na stadionu

Međunarodna fudbalska federacija, FIFA, potvrdila je da je zabranjena prodaja alkoholnog piva na svih osam stadiona na kojima će se igrati utakmice Svjetskog prvenstva u Kataru.

FIFA je mjesecima bila pod pritiskom organizatora u vezi sa prodajom alkohola na stadionima. FIFA ima ugovor sa proizvođačem piva “Badvajzerom” za četvorogodišnji ciklus od 75 miliona dolara.

Kako je rečeno u zemlji domaćinu Mundijala, koji uzgred kreće u nedjelju utakmicom Ekvador – Katar, svi oni koju budu “uhvaćeni” da makar i liznu kap alkohola na samom stadionu, koji se usude da uzmu gutljaj, biće sankcionisani zatvorskom kaznom od šest mjeseci. Uz pritvor prekršiocu ide i novčana globa koja iznosi 820 evra.

Svi koji takođe pokušaju da unesu u Katar alkohol biće hapšeni i kažnjavani tako da se nikome ne preporučuje da se usudi na ovakav poduhvat i rizik koji mu može upropastiti užitak boravka na Svjetskom fudbalskom prvenstvu.

Izvor: Profimedia

Konzumiranje alkohola je legalno za nemuslimane starije od 21 godine, ali je strogo regulisano. Zabranjeno je unošenje alkohola u zemlju, čak i onog kupljenog na “fri šopovima”. Stanovnici Katara mogu nabaviti alkohol u namjenskim prodavnicama, ali one nisu otvorene za strance. Gledaoci će moći da piju u većini međunarodnih hotela, gdje pivo ili čaša vina koštaju oko 10 evra, a koktel više od 15 evra.

Pivnice će biti otvorene oko stadiona od tri sata do 30 minuta prije početka utakmica. Ponovo će se otvoriti sat vremena nakon posljednjeg zvižduka sudije na meču. U glavnoj navijačkoj zoni Fife, konzumiranje alkohola biće moguće samo od 18.30 časova. U drugim fan zonama (od kojih će se neke naplaćivati), pravila će se razlikovati.

Izvor teksta: Kurir sport
Izvor fotografije: Profimedia

Comments are closed.