Sara Ćirjaković

ZLATO ZA SRBIJU
Sara Ćirković je svjetska šampionka

Srpska boks reprezentativka Sara Ćirković sedam mjeseci od osvajanja titule najbolje omladinske bokserke Starog kontinenta, kada je Srbiji donijela medalju na koju se čekalo 23 godine, potvrdila je dominaciju i na šampionatu svijeta koje se održava u španskom mjestu Benidorm.

Ćirkovićeva je osvojila svjetsko zlato savladavši u finalu predstavnicu Danske Vinter Sofi Roshaug u kategoriji od 48 do 50 kg. Posljednju svjetsku medalju u omladinskom boksu Srbija je osvojila 1998. godine, kada je u argentinskoj metropoli Buenos Ajresu srebro osvojio Geard Ajetović, dok je Dejan Ribać osvojio bronzu.

Sada, 24 godine kasnije istoriju zlatnim slovima ispisala je čudesna Sara Ćirković, srpska reprezentativka, članica BK “Obilić” iz Zvornika, potvrdivši epitet neustrašive “Obilićevke”.

Ćirkovićeva je u polufinalu Svjetskog prvenstva u Španiji pobijedila izvanrednu bokserku Tamana iz Indije. Bio je to sudar Evropske i Azijske šampionke u kome je svu snagu, talenat, raskoš udaraca i hrabro srce pokazala Sara. Omladinsko Svjetsko prvenstvo 2022. ušlo je u istoriju i kao najmasovnije u istoriji.

U konkurenciji 598 boksera iz 73 države ukupno 21 zemlja imala je svog predstavnika u finalu, među njima i Srbija u liku i djelu Sare Ćirković. Ni jedna zemlja, osim Srbije, sa Balkana, uključujući i veliku boksersku silu Tursku koja je ovdje nastupila sa skoro čitavim ženskim i muškim timom nije imala ni jednog finalistu.

Izvor teksta: Sportal
Izvor fotografije: IBA

Comments are closed.