Cedevita Olimpija

“ZMAJEVI” ČEKAJU IZ PRIKRAJKA!

Cedevita Olimpija napravila je mnogo promjena u svom sastavu sa ciljem da naprave iskorak u odnosu na prošlu sezonu kada im je za jednu pobjedu izmaklo finale AdmiralBet ABA lige.

“Zmajevi” imaju jako turbulentu sezonu iza sebe punu uspona i padova ali na kraju kad se sve sabere mogu je pozitivno ocijeniti jer su publiku uspjeli vratiti u dvoranu “Stožice” i košarke je bila tema broj jedan kao sport u Ljubljani.

Broj gledalaca na drugoj utakmici plej ofa protiv Crvene Zvezde, kada je postavljen i rekord, sigurno je ono što će željeti i ove godine u Ljubljani jer će im sigurno biti potrebna pomoć sa tribina kako bi u svoje vitrine donijeli trofej prvaka.

Cedevita Olimpija je u igračkom smislu mijenjala ali na poziciji šefa struke zadržala je Juricu Golemca koji će početi svoju četvrtu uzastopnu sezonu na klupi slovenačkog tima. Ipak, Golemac je za ovu sezonu ostao bez nekoliko važnih igrača kao što se Džejkob Pulen, Zak Augustin i Jaka Blažič. Međutim, klub je doveo dosta sjajnih pojačanja pa je uprkos odlascima ostao jako konkurentan ostatku lige.

Među “Zmajevima” ostali su Alen Omić, Zoran Dragić, Edo Murić, Jogi Ferel a dobili su saigrače od kojih svako od njih može odigrati jako bitnu rolu u predstojećoj sezoni. U “Stožice” su stigli Lovro Gnjidić, Karlo Matković, Amar Alibegović, Marko Jeremić, Jan Kosi, Džoš Adamson i Aron Harison.

Zajedno ovi igrači čine snažan tim koji može da pobjedi svakoga pa možda na kraju sezone trofej vidimo u kući “Zmajeva” nakon dugo vremena.

Fotografija: ABA LIGA


Comments are closed.