1652618241-1011976077-750x500

BASTIJANINI POKORIO LE MAN
Zvijer se razgoropadila

Italijanski motociklista je u Le Manu upisao treću pobedu ove sezone i ujedno kraljevskoj klasi, sa tri sekunde prednosti u odnosu na  Džeka Milera na fabričkom Dukatiju.

Njima dvojici se na podijumu pridružio vozač Aprilije Aleš Espargaro, koji je u direktnom duelu za desetinku pobedio miljenika domaće publike i branioca titule Fabija Kvartarara.

Bastijanini je odvezao sjajnu trku u Le Manu, u kojoj je u ključnim trenucima izgledao u skladu sa svojim nadimkom – Beštija (zver). Od starta je poveo Miler, a pratili su ga Bastijanini i timski kolega Frančesko Banjaja, kojem nije bilo potrebno mnogo vremena da se probije na čelo. Međutim, Banjaja nije uspeo da se odvoji od rivala, da bi Bastijanini na polovine trke napao Milera, a potom krenuo u poteru za svojim

Vozač Gresinija je sedam krugova pre kraja krenuo u napad za vođstvo, Banjaja je pokušao da mu uzvrati, usledila je borba, ali je stariji od dvojice Italijana potom poklekao pod pritiskom i izleteo sa staze. Miler je tako nasledio drugo mesto, ali daleko od Bastijaninija, a sekundu i po ispred najbližih rivala – Espargara i Kvartarara. Vozača Jamahe je u toj borbi mnogo koštao loš start, ali i greška koju je napravio dok još nije bio u konkurenciji za podijum. Francuz je pokušao da se probije pored vozača Aprilija u finišu, ali mu je ponestalo prostora da bi ga i ugrozio, pa je morao da se zadovolji četvrtim mjestom.


Izvor fotografije: EPA
Tagovi: Nema ponuđenih tagova

Comments are closed.