KK Crvena Zvezda

ZVEZDA CILJA REKORD!

Crvena Zvezda imaće istorijsku šansu da odbranom trofeja u AdmiralBet ABA ligi postane rekorder po broju titula u ovom takmičenju.

Aktuelni šampioni imaće jedan jedini cilj u predstojećoj sezoni na Jadranu a to je da osvoje istorijsku sedmu titulu. To neće biti nimalo lako ali i ove sezone Crvena Zvezda je formirala respektabilan tim koji sigurno može na tron.

Ono što je najveća promjena u ovom timu u nadolazećoj sezoni je sigurno promjena stila igre nakon odlaska legende ovog kluba Dejana Radonjića i dolaska na klupu mladog talentovanog doskorašnjeg trenera FMP-a Vladimira Jovanovića koji je željan dokazivanja na velikoj sceni.

Što se tiče igračkog kadra Zvezdu su ljetos napustili neki od bitnih igrača poput Nikole Kalinića, Dejana Davidovca i Nejta Voltersa ali osam igrača koji su osvojili titulu su i dalje na okupu. Pored “starosjedioca” Zvezda je dovela i sedam novih imena među kojima je najzvučnije ime povratnika i ljubimca navijača sa “Malog Kalemegdana” Nemanje Nedovića.

Pored Nedovića od domaćih igrača stigli su Filip Petrušev, koji će pokušati pronaći onu staru formu koja ga je krasila u redovima Mege a stigao je i povremeni reprezentativac Dalibor Ilić kom mnogi predviđaju blistavu karijeru.

Ostale pridošlice su strani igrači od kojih neki već poznaju kvalitet AdmiralBet ABA lige a jedan od njih je i bivši centar Budućnosti Hasan Martin koji je prošle godine sa Olimpijakosom igrao na fajnal foru eurolige. Pored njega iz Burse stigao je prošlogodišnji “dželat” Partizana,najvećeg Zvezdinog rivala, Džon Holand a iz Armanija Benjamin Bentli. Organizatora igre crveno-bijeli pronašli su u prošlogodišnjem MVP-ju australijske košarkaške lige Džejlenu Adamsu.

Sigurno da Crvena Zvezda ima tim koji može do samog kraja a da li će taj kraj biti na tronu sa rekordnom sedmom titulom saznaćemo na kraju sezone.

Fotografija: ABA LIGA


Comments are closed.