1286647_zvezdareal-88_ff

ZVEZDA SANJA DRUGI TRIJUMF
Ivanovićev debi na klupi crveno-bijelih

Košarkaši Crvene zvezde večeras će u okviru 8. kola Evrolige dočekati francuski ASVEL i pokušati ostvariti drugu pobjedu u evropskom takmičenju.

Crveno-bijeli su loše otvorili evropsku sezonu, ostvarili su tek jednu pobjedu i u večerašnji duel ulaze sa imperativom pobjede kako bi se podigli sa dna tabele gdje se trenutno nalaze. Došlo je i do promjene na klupi Zvezde pa je Vladimira Jovanovića zamijenio Duško Ivanović kojem će meč protiv ASVEL biti debi na mjestu trenera crveno-bijelih. On će svojim iskustvom i znanjem pokušati razdrmati letargičnu ekipu koja od početka sezone nije djelovala dobro uprkos činjenici da u svom rosteru ima nekolicinu ozbiljnih evroligaških igrača.

“Momci imaju predispoziciju da rade, kao što sam video i ranije – čvrsti su. Ono što sam primetio na dosadašnjim utakmicama i za ova dva treninga, potrebno im je strpljenja i vere. Kada bi to imali sutra, mnogo bi nam pomoglo. Nisam pokušavao mnogo da menjam, jer ne bi imalo efekta. Neki detalji moraju da se menjaju, u odbrani i napadu, ali su strpljenje i vera na prvom mestu”, kazao je Ivanović.

ASVEL je ekipa koja je na skoru od tri pobjede i četiri poraza i u Beograd dolazi da se nadigrava. U prethodnim duelima uvijek je Zvezda imala problema sa francuskim klubom i sigurno da ni večeras neće biti lako.

“Ekipa koja igra veoma brzo, agresivno u tranziciji, u situaciji jedan na jedan… Imaju veliki broj igrača koji mogu da riješe situacije jedan na jedan, košarkaše koji imaju izvanredne procente šuta za tri poena i Fala koji je dominantan u reketu. Izvanredno koriste kvalitete koje imaju”, istakao je Ivanović.


Izvor fotografije: Starsport

Comments are closed.