Marakana Hotsport Zvzeda ferencvaros

ZVEZDIN MEČ ISTINE U BUDIMPEŠTI

Nakon ubjedljive pobjede u Beogradu od 4:1 fudbaleri Crvene Zvezde došli su u glavni grad Mađarske na duel sa Ferencvarošom po još jedan trijumf koji ih vraća u borbu za jednu od prve dvije pozicije i prolazak dalje.

Poraz je riječ koju ne žele da pominju u “crveno bijelom” taboru jer ih on ostavlja na začelju tabele sa malim šansama da dođu i do treće pozicije, koja vodi u Ligu konferencije.

Ferencvaroš je favorit, igra pred svojom publikom i ima motiv da se “osveti” Zvezdi za visok poraz u Beogradu ali u bliskoj prošlosti “crveno bijeli” su rušili i veće klubove pa zašto večeras ne bi pao i prvak Mađarske.

“Nikako, ne bih mogao prije utakmice da budem zadovoljan nerješenim rezultatom. To nije u mom, ni u karakteru igrača. Ne zato što ne poštujemo Ferencvaroš, baš suprotno. Jednostavno to nije u DNK i u genu kluba. I kad igram protiv sina ne mogu da pristanem na nerješen rezultat”, rekao je Milojević.

Strateg “crveno bijelih” na raspolaganju imaće sve igrače pošto su se od povreda oporavili Osman Bukari i Nemanja Milunović. Kako stvari stoje do zadnjeg će se lomiti ko će početi utakmicu u Budimpešti.

“Svi su zdravi, oni koji nisu bili spremni za prošlu utakmicu su se vratili u trenažni proces. Na slatkim sam mukama koga staviti u tim”, kazao je Milojević.

Junak prvog meča, Gelor Kanga koji je načeo mađarski tim iz penala, a onda ih dokrajčio evrogolom u drugom poluvremenu rekao je da se osjetio ispunjen nevjerovatnom radošću nakon tog gola.

“Zadovoljan sam igrama, očekuju nas još tri utakmice u Ligi Evrope. Prva je već danas u Budimpešti. Naš cilj se zna, a to je da prođemo grupu u Ligi Evrope. Očekujem da večeras budemo pravi”, kazao je Kanga.

Rus na klupi Ferencvaroša Stanislav Čerčesov smatra da rezultat prošlog četvrtka nije bio realan.

“Ako pogledamo rezultat Crvena Zvezda je bila bolja prije nedjelju dana, ali je sigurno da u Beogradu nismo uradili sve ono o čemu smo razgovarali i što je bilo neophodno za dobar rezultat. Rival je dobar tim, na kraju krajeva, godinama nastupaju na visokom nivou, ali sada imamo priliku da popravimo stvari”,rekao je Čerčesov i dodao:

“Nisam vidio da je Zvezda dominirala. Naravno, sa stanovišta rezultata možemo reći da su dominirali, ali mi smo imali 60 odsto posjed lopte, a bilo je mnogo faktora koji nisu išli u prilog ovoj dominaciji. Očekujem težak meč, ali ovoga puta ćemo imati prednost, jer će naši navijači biti iza nas na domaćem terenu. Idemo od meča do meča i razmišljamo samo o narednom. Nažalost, imamo povrede tako da nam je najvažnije da se dobro pripremimo”kazao je bivši selektor Rusije.

Kako pi šu mađarski mediji domaćin ima problema sa povredama a prošlog vikenda trener Čerčesov odmarao je tri ključna fudbalera Tokmaka Nguena, Aisu Lajdunija, i Henrija Vinga. Navodno su i dalje povrijeđeni, a medicinski tim odlučiće da li će biti spremni za duel sa Zvezdom. Zvanične potvrde ovih informacija nema pa je lako moguće da su ovo samo igrice iz “mađarske kuhinje” da bi Zvezda što relaksiranija ušla u meč.

Neka Zvezda večeras u meču njene istine ove sezone u Evropi zasija punim sjajem.

Duel u Budimpešti počinje od 21 čas a sudiće ga poljski arbitar Daniel Stefanski.

Fotografija: Hotsport


Comments are closed.