Twitter world cup

ARGENTINSKA NOVINARKA OPLJAČKANA U KATARU
Ponuđeno joj da sama izabere kaznu za počinioca

Argentinska novinarka Dominik Mecger šokirana je načinom na koji katarske vlasti rješavaju probleme sa kriminalcima.

Argentinka je opljačkana u Kataru, pa je riješila da odmah prijavi slučaj policiji.

Naime, dok je snimala prilog sa navijačima, neko je uspio neprimjetno da joj ukrade novčanik. Kada je shvatila da je ostala bez novčanika otišla je u policijsku stanicu, gdje je doživjela neviđeni šok.

“Prijavila sam slučaj i odmah su me odveli u jedan drugi dio gdje se nalaze ljudi koji znaju engleski. Rekli su mi da ostanem mirna i da će brzo da riješe slučaj. Poslali su me potom u drugu stanicu, tamo me muškarci nisu pogledali, niko me od njih nije ni konstatovao, a onda sam prešla u dio gdje su žene i rekli su mi da moram da dam izjavu policajkama. Onda se dogodio jedan kompleksan momenat. Pitali su me kako želim da bude kažnjena ta osoba. Objasnili su mi da imaju kamere svuda i da će naći počinioca”, otkrila je novinarka u uključenju uživo.

Bila je zadovoljna ekspresnom reakcijom policije, ali nakon toga uslijedilo je šok pitanje.

“Nisam razumjela pitanje, tražila sam da ponove, a žena me je upitala da li želim da počinilac bude osuđen na pet godina zatvora ili da bude deportovan. Pomislila sam tada da se možda ne razumijemo, jer ni ona ni ja ne govorimo engleski kao maternji jezik. Ponovila mi je pitanje i rekla da ja mogu da odlučim o kazni za počinioca. Odgovorila sam da zaista ne želim da se stavljam u takvu poziciju i da ne mogu ja da odlučujem o takvim stvarima i da nisam sudija”, otkrila je Argentinka.


Izvor fotografije: Twitter/FIFA World Cup

Comments are closed.