fEDJA dUDIC fk sARAJEVO

DUDIĆ VIŠE NIJE TRENER SARAJEVA
Na klupi Sarajeva bio od 2. juna

Čelik je napravio senzaciju u šesnaesetini finala Kupa Bosne i Hercegovine i nakon penala elminisao FK Sarajevo ali i ostavio sarajlije bez trenera jer je Peđa Dudić podnio ostavku.

Na konferenciji za medije nakon meča sada već bivši trener Sarajeva bio je kratak i jasan.

“Čestitam kolegi i Čeliku na pobjedi. Čast mi je bila biti ovdje. Pruezeo sam odgovornost, ovo je moja zadnja utakmica na klupi FK Sarajevo. Budite kratki, morat ću se isključiti nekoliko dana”, kazao je Dudić i dodao:

“Neko će ovo analizirati. Došao sam s dobrim namjerama. Mi smo svi prolazni, a navijači neka imaju strpljenja…”, rekao je Dudić tokom obraćanja medijima.

Nedugo nakon toga oglasio se i “Bordo” klub putem saopštenja u kojem se prihvata ostavka trenera koji je koševskog premijerligaša preuzeo na početku sezone.

“Klub je prihvatio ostavku Feđe Dudića. Imali smo sjajan početak sezone, međutim jasno je da sada ne možemo biti zadovoljni stanjem na tabeli u Premijer ligi i ranim ispadanjem u Kupu Bosne i Hercegovine”, rekao je Hadžić te dodao:

“Žao nam je što se ovo desilo jer smo istinski vjerovali u ovaj projekat sa Feđom Dudićem kao trenerom i apsolutno smo svjesni da krivicu za lošije rezultate Sarajeva u ovoj polusezoni ne treba tražiti samo u treneru”, stoji u saopštenju Hadžića.

Dudić je klupu Sarajeva preuzeo 2. juna 2022. godine. U Premijer ligi Bosne i Hercegovine “Bordo” tim je vodio na 14 utakmica.

Na pomenutih 14 utakmica Dudić je imao učinak od pet pobjeda, četiri remija i pet poraza, a ekipa je osvojila 19 bodova što je dovoljno za sredinu tabele. U Kupu je na klupi Sarajeva vodio samo duel protiv Čelika koji je završio neslavno porazom nakon penala.

Prije Sarajeva Dudić je vodio GOŠK i Velež, a sa Veležom je prošle sezone osvojio Kup Bosne i Hercegovine.


Izvor fotografije: FK Sarajevo

Comments are closed.